Egytálételek: húsból készült egytálétel receptek: 1. oldal

szekeresm képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A sertéscombot felszeleteljük. Előre felforrósított krómnikkel edényben mindkét oldalukat kifehérítjük, vagy enyhén pirítjuk zsiradék hozzáadása nélkül. Mikor mind készen van, visszarétegezzük az edénybe a szeleteket és rétegenként sóval, fehérborssal, szegfűszeggel fűszerezzük, végül felöntjük a vörösborral. A vörösbort kb. kétharmadára bepároljuk, ezután lefedve puhára pároljuk a húsokat.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Chilis bab kukoricával
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (5 szavazat)

Az olajat felforrósítjuk és a darált húst megpirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, kukoricát, és a paradicsom konzervet, tovább pirítjuk. A chilis bab fixet összekeverjük a vízzel és a húsos ragura öntjük, készre pároljuk.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Eredeti Hortobágyi húsos palacsinta
9.18182
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.2 (11 szavazat)

A kész paprikás csirkét a mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finomlukú húsdarálón megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borsal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (2 szavazat)

A csirkemelleket szeleteljük fel, enyhén klopfoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd közepes tűzön süssük meg. Közben aprítsuk fel a hagymát. A megsült csirkét tartsuk melegen és ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a bort, a ketchupot és a Worcestert. Kanállal kevergetve 3 percig főzzük.

markosildiko képe
Súgó megjelenítése
8.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.7 (3 szavazat)

Az húst ki kloffoljuk és jó fokhagymásan megpároljuk. 1 kg savanyú káposztát mint a párolt káposztát megcsináljuk. Kiolajozott tepsibe a beletesszük a káposzta felét, utána a húst a káposztára helyezzük, befedjük a maradék káposztával és vékony szeletelt bacon szalonnával befedjük. A tepsit befedjük fóliával és 20 percig 180 fokos sütőbe helyezzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Rakott padlizsán
5.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.3 (3 szavazat)

A padlizsánokat megmosom, és felszeletelem kb. 1 cm vastagra, besózom és állni hagyom fél órát. Ezután lecsöpögtetem, és szalvétával leitatom róla a levét. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, borssal megszórom, és egy kenőecsettel megkenem olajjal, majd előmelegített sütőben 15 percig sütöm, félidőben megfordítva a padlizsánokat, ilyenkor megint egy kicsit megkenem olajjal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Olaszos hústekercs
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

A darált húst összekeverem a zsemlemorzsával, tejjel, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem. Folpackkon téglalapalakúra simítom és rárakom a sonka szeleteket, erre a szeletelt sajtot, majd ismét sonkát, és felgöngyölítem. A tetejét megszórom zsemlemorzsával. Közepesen meleg sütőben sütöm meg.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Mézes mustáros csirke
7.125
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.1 (16 szavazat)

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott húst, fűszerezzük, kevés vizet öntünk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, beletesszük a zúzott fokhagymát, zsírjára sütjük. Egy másik edényben a tejfölhöz keverjük a mustárt, a mézet, a vajat, az oreganót és a bazsalikomot. A szószt a húsra öntjük, felforraljuk. Krumplipürét adunk hozzá.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gyros sűltkrumplival
6.88235
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.9 (17 szavazat)

A húst vékony csíkokra vágjuk, befűszerezzük gyros fűszerkeverékkel és állni hagyjuk kb. 30 percig. Ezután kevés olajon megsütjük, ha szükséges vizet is öntünk alá. Tálaláskor sültkrumplit, tzatzikit és jégsalátát kínálunk hozzá.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött rántott palacsinta
7.02439
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (41 szavazat)

A húst ledaráljuk. A forró olajban megdinsztelem a hagymát, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a darált húst. Sóval, borssal ízesítem. Először nagy lángon megpirítom, majd fedő alatt kevés víz hozzáadásával puhára párolom, a végén hozzákeverem a tejfölt.

Tartalom átvétel