Egytálételek: húsból készült egytálétel receptek: 1. oldal
|
|
|
|
szekeresm, 2011, július 30 - 08:44
|
A sertéscombot felszeleteljük. Előre felforrósított krómnikkel edényben mindkét oldalukat kifehérítjük, vagy enyhén pirítjuk zsiradék hozzáadása nélkül. Mikor mind készen van, visszarétegezzük az edénybe a szeleteket és rétegenként sóval, fehérborssal, szegfűszeggel fűszerezzük, végül felöntjük a vörösborral. A vörösbort kb. kétharmadára bepároljuk, ezután lefedve puhára pároljuk a húsokat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 18 - 00:09
|
Az olajat felforrósítjuk és a darált húst megpirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, kukoricát, és a paradicsom konzervet, tovább pirítjuk. A chilis bab fixet összekeverjük a vízzel és a húsos ragura öntjük, készre pároljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisztes, 2009, december 3 - 16:02
|
A kész paprikás csirkét a mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finomlukú húsdarálón megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borsal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 12 - 00:15
|
A csirkemelleket szeleteljük fel, enyhén klopfoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd közepes tűzön süssük meg. Közben aprítsuk fel a hagymát. A megsült csirkét tartsuk melegen és ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a bort, a ketchupot és a Worcestert. Kanállal kevergetve 3 percig főzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
markosildiko, 2009, november 9 - 10:49
|
Az húst ki kloffoljuk és jó fokhagymásan megpároljuk. 1 kg savanyú káposztát mint a párolt káposztát megcsináljuk. Kiolajozott tepsibe a beletesszük a káposzta felét, utána a húst a káposztára helyezzük, befedjük a maradék káposztával és vékony szeletelt bacon szalonnával befedjük. A tepsit befedjük fóliával és 20 percig 180 fokos sütőbe helyezzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 6 - 22:23
|
A padlizsánokat megmosom, és felszeletelem kb. 1 cm vastagra, besózom és állni hagyom fél órát. Ezután lecsöpögtetem, és szalvétával leitatom róla a levét. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, borssal megszórom, és egy kenőecsettel megkenem olajjal, majd előmelegített sütőben 15 percig sütöm, félidőben megfordítva a padlizsánokat, ilyenkor megint egy kicsit megkenem olajjal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 6 - 21:58
|
A darált húst összekeverem a zsemlemorzsával, tejjel, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem. Folpackkon téglalapalakúra simítom és rárakom a sonka szeleteket, erre a szeletelt sajtot, majd ismét sonkát, és felgöngyölítem. A tetejét megszórom zsemlemorzsával. Közepesen meleg sütőben sütöm meg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 13 - 00:02
|
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott húst, fűszerezzük, kevés vizet öntünk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, beletesszük a zúzott fokhagymát, zsírjára sütjük. Egy másik edényben a tejfölhöz keverjük a mustárt, a mézet, a vajat, az oreganót és a bazsalikomot. A szószt a húsra öntjük, felforraljuk. Krumplipürét adunk hozzá.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, június 1 - 22:03
|
A húst vékony csíkokra vágjuk, befűszerezzük gyros fűszerkeverékkel és állni hagyjuk kb. 30 percig. Ezután kevés olajon megsütjük, ha szükséges vizet is öntünk alá. Tálaláskor sültkrumplit, tzatzikit és jégsalátát kínálunk hozzá.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 4 - 23:02
|
A húst ledaráljuk. A forró olajban megdinsztelem a hagymát, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a darált húst. Sóval, borssal ízesítem. Először nagy lángon megpirítom, majd fedő alatt kevés víz hozzáadásával puhára párolom, a végén hozzákeverem a tejfölt.
|
|
|
|
|
|