Egytálételek: rizsből készült egytálétel receptek: 1. oldal
|
|||
(2 szavazat) A rizst tegye fel főni egy liter enyhén sós vízben. Ha felforrt, kis lángon kb. 20 percig főzze, csak a legvégén keverje meg, hogy széthulljanak a megfőtt rizsszemek. A póréhagymát és a zellert mossa és tisztítsa meg, csíkozza fel, és vágja 4-5 cm-es darabokra. A paprikát vágja félbe, magházát vájja ki, húsát vékony csíkokra vágja. A gombát tisztítsa meg, a nagyobb fejeket felezze el. Az ...
|
|||
(9 szavazat) Egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megmosott és lecsöpögtetett rizst, majd a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, és a húsleveskockát. Befedve, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét be nem szívja. Közben a megmaradt olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és rátesszük a csíkokra metélt gombát, leveszöldséget, a karalábét, ... |
|||
(11 szavazat) A vajban megpirítjuk a karikára vágott nagy fej hagymát és a rizst. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát, a felkockázott répát, és néhány percig együtt pároljuk, folytonosan kevergetve. Közben ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük 4 dl vízzel, és kis lángon, fedő alatt készre pároljuk.
|
|||
