Egytálételek: zöldségből készült egytálétel receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.8
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (5 szavazat)

A kelleveleket sós, enyhén ecetes vízben megabáljuk, ereit kivágjuk, félretesszük. Az olajon megdinsztelünk egy kisebb fej reszelt vöröshagymát, a darált gombát, fűszerezzük, lepirítjuk, liszttel megszórjuk, borral felengedve sűrű pépet készítünk. A kelleveleket kiterítjük, ráhelyezzük a sonkát, szalonnát, megkenjük gombapéppel, feltekerjük és hagyományos módon bepanírozva kisütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Zöldbab pörkölt
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (2 szavazat)

A zöldabot megtisztítjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és olajban világos sárgára dinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, majd a zöldbabot, sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Tehetünk bele egy zöldpaprikát, és egy paradicsomot is.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Padlizsán paradicsommal, mozzarelával
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A padlizsánokat megmosom és hosszában kb. fél cm vastag szelekre vágom, besózom és állni hagyom 1 órát. Közben elkészítem a paradicsom szószt: a zúzott fokhagymát az olajon kicsit megpirítom, és rárakom a meghámozott, apró kockákra vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal, és friss bazsalikommal ízesítem, kb. 20 percig párolom lassú tűzön.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött cukkini
7.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (10 szavazat)

A cukkiniket (4 db, 20-30 cm-es) meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, közepét kivájjuk. Sós, enyhén ecetes, forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük, majd kivesszük és lecsöpögtetjük. A rizst kevés olajon kicsit megpirítjuk és dupla mennyiségű vízzel felöntjük, fedő alatt megpároljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Székelygulyás
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (6 szavazat)

A húst kockákra vágjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a húst, és hirtelen, nagy lángon megpirítjuk. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, vizet öntünk alá, és fedő alatt, félpuhára főzzük. Közben a savanyú káposztát lecsepegtetjük, olajon megpirítjuk, majd vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje, és fedő alatt félpuhára pároljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (4 szavazat)

Egy kb 1 kilós tököt hosszában kettévágunk, héjától és belsejétől megtisztítjuk. A rizst kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Egy kis fej hagymát kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a darált húst, készre sütjük. Ha a hús kihűlt összekeverjük a rizzsel, tojással, és a reszelt sajt felével, 1 evőkanál tejföllel, apróra vágott kaporral, és ételízesítővel ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.7 (3 szavazat)

Az áztatott zsemléket jól kicsavarjuk. A vajon megdinszteljük a reszelt hagymát, paradicsompürével lepirítjuk, majd fűszerekkel és a tojásokkal együtt jól elkeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (3 szavazat)

A patisszont (csillagtököt) meghámozzuk, kettévágjuk, és a magját kiszedjük. A húsát kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé besózzuk, és letakarva fél óráig állni hagyjuk. Ezután szűrőbe rakva lecsepegtetjük, és a patisszont kevés olajban megsütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.8 (4 szavazat)

Az apróra vágott vöröshagymát zsírban kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a darált sertéshúst, sóval, fokhagymával, törött borssal fűszerezzük és összepirítjuk. 2 dl tejből, 1 tojásból és a lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk. A meghámozott, magjától eltávolított padlizsánt vastagabb egyforma szeletekre vágjuk, megsózzuk, a lisztbe és a palacsintatésztába mártva, forró olajban kisütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (12 szavazat)

A hámozott, belezett patisszont fél centi vastag szeletekre vágjuk. Tejfölt elkeverünk tojással és reszelt sajttal, fűszerezzük sóval, ízlés szerint kaporral, fehér borssal, kurkumával. Kizsírozott, lisztezett jénaiba helyezzük a szeleteket, leöntjük a mártással, majd ismét a szeletek, újra a mártás. A tetejére mártás kerüljün, és azt borítsuk be a sajt vékony szeleteivel.

Tartalom átvétel