Elkészítés nehézsége: Receptek kezdőknek, elkészítésük: 1. oldal
|
|
|
|
Lisztes, 2012, február 22 - 16:14
|
Hozzávalók: 35 dkg finom liszt, 15dkg porcukor,
4 dkg teavaj vagy margarin, 1 egész tojás, 3 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kb. 3 evőkanál tejföl.
Töltelékhez: 5 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 15 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg porcukor.
Tetejére: 1 tortabevonó, 2 evőkanál olaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kittyke85, 2010, január 10 - 20:54
|
Az eddigi legjobb pogi: Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben, a többi hozzávalóval jól kidolgozom. Háromszori hajtogatás után kétujjnyira nyújtom. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom és 180 fokon 18-20 perc alatt készre sütöm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisztes, 2010, január 10 - 19:48
|
A langyos lisztet a felolvasztott margarinnal és cukorral valamint sóval alaposan elmorzsoljuk, majd egy kistálban vagy csuporban kb. 1,5 dl langyos tejet öntünk és egy kevés (teáskanálnyi) lisztet és egy kávéskanálnyi porcukrot teszünk bele melyet az elmorzsolt élesztővel együtt alaposan elkeverünk, majd félre tesszük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisztes, 2009, december 14 - 16:43
|
A tésztát a hozzávalókból összegyúrjuk és kétfelé osztjuk. Az első felét tésztareszelővel a tepsibe reszeljük. A töltelékhez valókat és a citorm reszelt héját habosra keverjük és rásimítjuk a reszelt tésztára. A tészta másik felét a tetejére reszeljük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten a süteményt megsütjük. Porcukorral meghintjük és kockákra szeleteljük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 20 - 20:19
|
Az élesztőt 2 dl édes tejben megkelesztjük. Habosra keverjük a puha vajat vagy margarint a többi cukorral, a tojássárgákkal, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, végül a megfutatott élesztőt meg a lisztet. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy kelt tésztát kapjunk, végül közékeverjük a mazsolát. Amikor már hólyagos, kivajazott kuglóf formába öntjük (kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 7 - 19:53
|
A töltelékhez: 4 dl tejszín, 1 kisebb mandarinkonzerv. A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé. Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 6 - 20:52
|
A tejet zománcozott lábasban a cukor felével és az egyik csomag vaníliás cukorral felforraljuk. Közben kevés porcukorral felverjük a tojásfehérjéket. A habot beleszaggatjuk a tejbe, és ha a tej ismét felfőtt, átfordítjuk a habgaluskákat, majd szűrőkanállal kiszedjük egy tálba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 6 - 20:47
|
A megtisztított gyenge zöldbabot 2 cm-es darabokra vágjuk. Egy kis fej hagymát apróra vágunk, és az olajban világos sárgára fonnyasztjuk. Beletesszünk egy késhegynyi pirospaprikát, utána zöldbabot. Gyengén megsózzuk, kevés vizet öntünk alá, és jól befedve puhára pároljuk. Tehetünk hozzá egy zöldpaprikát és egy paradicsomot is.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 6 - 20:44
|
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött sűrű habbá verjük, közben pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk hozzá, ettől a hab könnyebb lesz. (A hab akkor van készen, ha a habverőről nem folyik le, hanem nagy darabokban megmaradt rajta.) A gőzről levesszük, és könnyedén hozzákeverünk negyedekbe tört diógerezdeket.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 6 - 20:42
|
A hagymát karikára vágjuk és az olajban ropogós pirosra sütjük. 12 db tojást megfőzünk. Egy tűzálló tál aljára leterítjük a hagyma felét, erre tesszük a karikákra vágott kemény tojásokat, majd befedjük a hagyma másik felével. A tejfölt elkeverjük 1 tojás sárgájával és csipetnyi sóval, majd hagymára öntjük. Vajban zsemlemorzsát pirítunk és ezt a tál tetejére hintjük.
|
|
|
|
|
|