Elkészítés nehézsége: Közepes nehézségű receptek: 1. oldal
(1 vote) Mákos piskótatészta:
|
|||
(3 szavazat) Az élesztőt porcukros, langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a csipet sót, a tejfölt, ezt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük, meleg helyen konyharuhával lefedve.
|
|||
(1 vote) Az élesztőt, langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a darált tepertőt, a tojássárgákat, a kefírt és a bort. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtuk kb.
|
|||
(3 szavazat) A tésztához valókat összegyúrjuk, és tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle. Elkészítjük a krémet: 4 dl tejet 1 cs. vaníliás cukorral odateszünk főzni, 4 ek. lisztet összekeverünk 1 dl tejjel, és ezt összefőzzük a forrásban lévő vaníliás tejjel. A kristálycukrot barnára pirítjuk, majd folytonos keverés közben hozzáöntjük a tejes masszát, amikor langyosra hűlt hozzáadjuk a vajat.
|
|||
(4 szavazat) Egy cup (250 ml) vizet 20 másodpercig melegítem a micro-ban, hozzá adom a maple szirupot és az élesztőt. Felkeverem - ne használj fém kanalat - fakanállal és letakarva visszateszem a micro-ba. Egy nagyobb tálba kimérem a lisztet es beleteszem a csipetnyi tengeri sót.
|
|||
(1 vote) Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Összeforraljuk a tejszínt a kristálycukorral. A pudingport elkeverjük a tejjel és a tejszínhez öntve sűrű pudingot főzünk belőle. Hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és teljesen hagyjuk kihűlni.
|
|||
(2 szavazat) A tészta hozzávalóit: lisztet, porcukrot, kakaóport, margarint, szódabikarbónát és a tejet összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, kb. 1-2 mm vastagságúra kinyújtjuk, és egyenként megsütjük őket. (180-200 fokon, 10 perc alatt).
|
|||
(9 szavazat) A tojássárgákat a porcukorral és a forró vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport, a lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, ha kihűlt 3 részre vágjuk, és a következő krémmel megtöltjük: a tejet a liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük.
|
|||
(4 szavazat) 20 dkg diót durvára vágunk és megpirítjuk, 10 dkg-ot megdarálunk belőle. Elkészítjük a piskótát: a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, utána belekeverjük a 10 dkg pirított-darált diót, a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a vizet, majd a tojásfehérjék keményre felvert habját. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában megsütjük, kihűlés után 2 részre vágjuk.
|
|||
(9 szavazat) A halakat (compó harcsa keszeg stb.) megtisztítjuk, a ponty fejét, farkát és a többi halat hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, zöldpaprikát, és állandó forrással 1,5 óráig főzzük, míg az alaplé elkészül. Közben a ponty "derekát" vastagabb, kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, hogy ne essen szét a főzés során. |
|||
