Elkészítés nehézsége: Könnyen elkészíthető receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2012, május 2 - 16:56
|
A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk (mielőtt a kakaóport beletennénk, egy kis masszát kiveszünk, ez lesz a világos rész, a méhecske a kaptáron). A világos masszát a méhecske formába nyomjuk, majd megtöltjük a sötét masszával, kicsit megnyomkodjuk és óvatosan levesszük róla a formát, végül rárakjuk a kekszre vagy piskótára.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 30 - 11:07
|
A langyos tejhez adunk egy kávéskanál cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, tojással, sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk és 30 percig pihenni hagyjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 27 - 20:12
|
Langyos, cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt. Ha kész, hozzáönjtük a liszthez, belekeverjük a zsírt, és ízlés szerint sózzuk. Letakarjuk és fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát 8 cipóra osztjuk, a cipókat egyesével kör alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, 8 részre vágjuk és kifli alakúra feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 26 - 20:46
|
Az élesztőt langyos, (1 evőkanálnyi) cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet összekeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a megtuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. Dagasztás után négyfelé osztjuk a tésztát, egyesével kinyújtjuk majd mindegyiket megkenjük a következő krémmel: a margarint a tojássárgával és a sóval habosra keverjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit és kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 25 - 20:28
|
A tepsit sütőpapírral kibélelem és kicsit bekenem olajjal. A tojásokat felverem a tejjel és sóval ízesítem. A kenyeret belemártom a tojásos masszába és belerakom a tepsibe. Előmelegített sütőben 10 percig sütöm, majd a kenyereket megfordítom és további 10 percig sütöm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 23 - 14:41
|
A vaníliás pudigot megfőzzük a tejjel, cukorral, majd kihűtjük, közben néha megkeverjük. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejet, olajat, kakaóport, és a liszttel összekevert sütőport, végül összekeverjük a keményre felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 20 - 10:31
|
Az élesztőt, langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a darált tepertőt, a tojássárgákat, a kefírt és a bort. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett deszkán kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 17 - 14:58
|
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a vajat, a kakaóport és a reszelt csokoládét, a sütőporral összekevert lisztet és a szódabikarbónát, majd óvatosan összekeverjük a felvert habbal. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 17 - 14:53
|
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tojássárgákat, a vanília kikapart belsejét (én vaníliás cukrot használtam) és porcukrot ízlés szerint. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krumplis-tojássárgás masszával. Ha szeretjük tehetünk bele mazsolát is.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 17 - 14:48
|
A hozzávalókat összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel átgyúrjuk, kinyújtjuk, a tetejét sajttal megszórjuk és megsütjük.
|
|
|
|
|
|