Fogyókúrás torna

8 válasz [ Utolsó beküldés ]
SiteAdmin
SiteAdmin képe
Offline
Regisztrált: 2008-07-28
Pontjai: 4763

"Kedves Tünde néni!

Azt szeretném kérdezni, hogy lehet pár kilogrammot leadni pár hónap alatt, mert kicsit kövér vagyok, és félek hogy valami baj lesz az egészségemmel, és már az orvosok is szóltak, hogy fogyni kell és én arra gondoltam, hogy ha lehetne tornával fogyni, nagyon örülnék neki! Előre is köszönöm!
Polonkai Ágnes"

K.Tünde (nem ellenőrzött)
fogyókúra/izmosítás

Kedves Tünde!
Én 16 vagyok, és nincsenek nagy súlyproblémáim, viszont feljött rám a nyáron 5 kiló, amitől szeretnék megszabadulni. Szívesen mozgok, de a rossz idő beálltával inkább már bent.Tudnál nekem valami olyan tornát javasolni ami megmozgatja az egész testem és fogyaszt és utána hsználhatom izomépítésre/erősítésre? Vagy az étkezéssel kapcsolatban,hogy mire figyeljek.
Köszönöm előre is a válaszod!Smile

Anonymous (nem ellenőrzött)
Fogyókúra, Fogyókúrás torna

Kedves Tünde neni!!! 12 eves vagyok es 59kg Mit tegyek hogy lefogyjak? Nagyon szépen kérem segitsen nekem, mert nagyon-nagyon fontos lenne! Nagyon szépen kérem ajáljon valamit, ha lehetséges, valamiféle tornát.
Előre is köszönöm Attila!

Kurcsi Eszter (nem ellenőrzött)
Segítséget kérek fogyókúrához!

Kedves Tünde!
Én egy 17 éves lány vagyok és egy kicsit túlsúlyos! De az egész családomra ez a jellemző!
A kezelőorvosom elküldött nemrég egy dietetikushoz, aki elmondta hogy hogyan kellene elkezdenem fogyókúrázni először ment is és többször is elkezdtem újra és újra csinálni de nem igazán nem és a végén már türelmem sem volt hozzá! Kérlek valahogy segítenél mert már belátom ez így nem mehet tovább!
Előre is köszönöm: Eszter

SiteAdmin Kedves Eszter! Nem akarok cinikus lenni... de szerinted hogyan segítsünk??? Mi fogyókurázzunk helyetted??? Tartsd be, amit a diabetikus ajánlott neked, és meglátod, menni fog, csak akarni kell!!! A fogyókúrához elsődlegesen nem fogyókúrás recept kell, hanem elszántság és akaraterő!

Anonymous (nem ellenőrzött)
Fogyókúrás torna - Válasz Eszternek

Eszter, ha 17 éves vagy és kicsit túlsúlyos, már az is jó, hogy belátod, ez így nem mehet tovább.
Én 53 éves vagyok és "kicsit túlsúlyos", időről időre lefaragok magamról 10-12 kg-t, ami aztán lassan visszajön.
Nálam így működik: van egy súly, ami fölé nem mehetek. Akkor jobban, többet mozgok és kevesebbet eszem, meg figyelek, hogy mit.
Már tudom, mi az egészséges és mi nem. Mozgást is néha abbahagyom, ha már jó passzban vagyok, ez butaság. Meg én jellemzően sokat eszem. Nincs kecmec, ezt így ki kell mondani, hogy túlzabálom magamat. (Jól fözök u.is és ízlik a kaja) Ki kell mérni az adagokat, hogy pl. reggelire ehetek 1 barna kiflit valami fehérjével, apropó, mindig reggelizz ! - ebédre ezt és ezt, vacsora megint ennyi és nem több. 5 után este meg semmi csipsz és szotyi vagy csoki. Közben nem éhezhetek meg, akkor vizet kell inni. De lehet édeset is enni módjával. Éhesen nem ülünk asztalhoz, mert elmegy a kontroll, és "bezabálsz", aztán jön a szánom - bánom.
Te még fiatal vagy, próbálj így gondolkozni, sok mozgás, kevesebb evés és az legyen egészséges és finom. Egyáltalán nem drágább, számolj csak egyszer utána! Jó minőségű kevés vagy sok szemét be a gyomorba - pénzben egyre megy. Nálam rossz, mert a családot etetem és nekik is mások az étkezési szokásaik - férfiak, nehezebb velük újítani. De Te igenis tudsz, és mondjuk ki azt is, hogy a Mamád is felesős azért, hogy elhíztál.
Meg még valami: az evés nem boldogít. Nézz ki egy 2 számmal kisebb rucit és "gyúrj rá". Amikor abba beleférsz, hát az maga a mennyei gyönyörűség.
Próbáld meg így valahogy, ha otthon kajálsz, beszélj Mamáddal, hogy ne zsíros trutyikat főzzetek, Te is böngészd az egészséges kajákat a neten, tanulj fözni, kerüld a gyorsétkezdéket,
a tartósított dolgokat, stb. Mindent ehetsz, nincs diéta-recept, a fogyókúra é l e t f o r m a és nem 2 hétre szól. Nincs csodaszer, lassan, türelmesen. S ha nem sikerül, kezd újra, nézz engem, azért mellé merek állni a strandon egy- két hájas tininek az én korommal. S még egy fontos dolog: nagyon vigyázz, a gyereked ne legyen kövér - ergo otthon kell őt etetned, egészséges, finom kajákkal. Nekem legalább ez sikerült. És utoljára: mindig maradjon valami a tányérodon, ne légy konyhamalac, egy kisgyerek és pl. a kutyák ezt nagyon jól tudják. Csak jön a Nagyi, hogy jaj sovány ez a gyerek... stb. Még ezt a falatot... Ne maradjon már meg... Szóval én tudom, hogy egy éven belül így eléred a "versenysúlyodat", nem lesz jojo - efektus és egészséges gyerekeid lesznek, meg soványak, ami ma nagy szó!
Meg elárulom a titkos fegyveremet: úgy nézem az utcán az embereket, hogy ki hogyan néz ki, bizony, én ettől jobb vagyok, jaj de borzasztó, fiatal és milyen kövér, akkor az is motivál.
De nem úgy, hogy én nem vagyok ennyire kövér és még ehetek, hanem hogy ha nem hagyom abba a zabálást, én is rövidesen ilyen leszek.
Na, szóval sok sikert, ismeretlenül is puszillak és szorítok Neked.
Éva

SiteAdmin Hát ehhez nincs mit hozzátenni, így kerek, ahogyan le vagyon írva !!! Smile

Eszter (nem ellenőrzött)
Nagyon szépen köszönöm

Nagyon szépen köszönöm ezeket a sorokat! Utána fogok számolni, hogy ha vásárolok hogy mennyit fizetek majd magamra! Ez most nagyon nagy löketet adott!!! Köszönöm szépen még egyszer! Smile

Esztike
Esztike képe
Offline
Regisztrált: 2011-06-10
Pontjai: 2
válasz

Rendben köszönöm szépen!
És egyáltalán nem vagy cinikus!Smile

szandy (nem ellenőrzött)
Fogyókúrás torna - Levél...

Kedves Tünde néni!!
13 éves vagyok, és 56 kg. Maga szerint ez sok!?

Köszönetel szandy!

SiteAdmin ...az attól függ... Például, hogy milyen magas vagy? Ha 160 cm felett vagy, akkor nincs nagy gáz Smile bár már oda kell figyelni... Milyen az alkatod? A családban inkább vékonyabbak, vagy gömbölyűbbek az átlagnál?

Tündüs
Tündüs képe
Offline
Regisztrált: 2008-07-30
Pontjai: 13071
Fogyókúra tornával
Egy barátnőmtől kaptam ezt, 20 évvel ezelőtt sokszor csináltam, és bevált:

Csípő és comb fogyasztó torna

Naponta 30 perc. Előtte, utána légző és lazító gyakorlatok.

  • Feküdj a hátadra, és 5 percig bármi módon mozgasd a lábad és a feneked. Pl.: kerékpározás, páros lábbal végzett emelgetés, vagy felváltva lábaiddal csinálj köröket és terpeszd szét.
  • Szintén a hátadon fekszel. Lábaidat szorosan összezárod és felhúzod az álladig, majd a földet nem érintve (5-10 cm távolság tartás) kinyújtod és 5-ig számolva úgy tartod. 20-szor egymás után.
  • Az oldaladon fekszel. A fejedet könyéken tartva megtámasztod. A lábad emelgeted folyamatosan előre, hátra és fel. Lábanként 20-szor kell megismételni.
  • Szökdécselj! Páros lábon, féllábon felváltva. Terpeszben, zárt állásban felváltva.
  • Kis terpeszállás, fokozatosan érintsd meg a padlót először legalább ujjheggyel, majd addig menj el, hogy teljes tenyérrel a padlóra tudj támaszkodni. Közben a terpeszt is fokozatosan csökkentsd!
  • Feküdj a hátadra. Húzd fel mindkét lábadat, és emeld fel a feneked olyan magasra, amilyenre csak bírod, majd tartsd is ki. Ha leeresztetted magad, egy pár pillanatig lazíts. 50-szer kell megismételned.
  • 5 lépés törpejárás váltogatása a következő gyakorlattal. Egyik lábad guggoló állásban, a másik nyújtva a tested mögött. A kezeddel magad előtt támaszkodsz a padlón. Ugrálva váltogatod a lábad. 3-szor az egyik 3-szor a másik.
  • Térdelj le, nyújtsd a kezed magad elé párhuzamosan, s a felsőtestedet döntsd hátra addig, ameddig úgy nem érzed, hogy hanyat esel.
  • Utolsóként terpeszülésben helyezkedj el a padlón. A két kezeddel nagy erővel nyomd a két térded a padlóra.

Egészségedre!