Házi jellegű: házilagosan elkészíthető kenyér receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A cukrot a tejben megolvasztjuk, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt, aztán letakarjuk és kelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a megolvasztott vajat, majd a felfuttatott élesztővel lágy tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, hozzáadjuk a ledarált, megfőzött csülökhúst, és meleg helyen kelesztjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A sonkát csíkokra vágjuk. Az olívabogyót lecsöpögtetjük, feldaraboljuk. A tojásokat az olajjal, a túróval, a sóval és a sáfránnyal kissé felverjük. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral és a kakukkfűvel összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A lisztes keverékhez adjuk a sonkát, az olívát és a tojásmasszát (ragacsos, enyhén folyós lesz). Simítsuk a tésztát kivajazott formába.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.7 (9 szavazat)

Az élesztőt kevés, cukros tejben megkelesztjük. A lisztet felmelegítjük, átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat. A megkelt élesztővel és a tejjel összedolgozzuk. Ha a tészta felülete sima, befejezzük a dagasztást. A tésztát meleg helyre tesszük letakarva, 50 percig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (8 szavazat)

Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet, az olajat és annyi vizet, hogy puha tésztát kapjunk. Meleg helyen 50-60 percig kelesztjük. A megkelt tésztát 5-6 részre osztjuk, hosszúkás rudakat formálunk belőle. Zsírozott, lisztezett sütőlapra helyezzük, 20-30 percig kelesztjük, majd éles késsel a tetejüket ferdén bevágjuk. Forró sütőben 15-25 percig sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.71429
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.7 (7 szavazat)

Az élesztőt mély tálban az átszitált lisztben szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a korpát, a zabpelyhet és a langyos tejet. Az egészet közepes keménységű tésztává dagasztjuk, közben a vajat is beledolgozzuk. 30 percig kelesztjük, utána cipókat formálunk belőle. Zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, és 15-20 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.3 (6 szavazat)

Az élesztőt cukros langyos tejben feloldjuk, és meleg helyen hagyjuk megkelni. A lisztet mély tálba szitáljuk, a friss tehéntúróval jól elmorzsoljuk és a sót hozzáadjuk. A megkelt élesztőt ráöntjük a lisztre és annyi langyos tejet öntünk rá, hogy lágy tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, közben fokozatosan a tésztára öntjük az olvasztott langyos vajat és simára dagasztjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (6 szavazat)

Az élesztőt 1 dl tejjel, kevés cukorral, 2 evőkanál liszttel elkeverjük, meleg helyen 15 percig kelesztjük. Ezt követően az átszitált langyos liszthez adjuk a sót és a maradék cukrot, majd ráöntjük a megkelt élesztőt és a vizet. Ezután elkezdjük a dagasztást. Amikor a tészta kezd hólyagosodni, hozzáadjuk az olajat és a tésztába bedolgozzuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.28571
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (7 szavazat)

A Graham-lisztet a vízzel jól átdolgozzuk, majd belekeverjük a finomlisztet, a sót és a köménymagot. Ezután 2-3 órán át pihentetjük. Ez idő letelte után átdagasztjuk, hozzáadjuk az olajat, amit előzőleg 40 °C-ra felmelegítettünk. Az olaj teljes bedolgozása után a tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és csörögemetszővel 4x8 cm nagyságú lapokat vágunk, majd felületét megszurkáljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.85714
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.9 (7 szavazat)

Az élesztőt és az őrölt gyömbért langyos, cukros tejes vízben összekeverjük, 15-20 percig kelni hagyjuk. Közben a lisztet mely tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megkelt gyömbéres élesztőt és a reszelt sajtot. Annyi tejet és vizet adunk hozzá, hogy a tészta nagyon kemény és feszes legyen. Ha ragadós, akkor lisztezzük meg. A tepsi méretétől függően 2 vagy 3 részre osztjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (9 szavazat)

A tejet, a vizet, és a mézet összekeverjük. Az élesztőt mézes, langyos vizes tejben megkelesztjük. A liszteket nagyobb méretű tálba szitáljuk, összekeverjük a búzacsírával, a sóval, a sajttal és az őrölt köménymaggal. A megkelt élesztőt ráöntjük a lisztre, és a megmaradt tejes vízzel közepes keménységű tésztát dagasztunk.

Tartalom átvétel