Italok: alkoholos koktél receptek, elkészítésük: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 18 - 02:12
|
A brandyt, a whiskyt és a borpárlatot a keverőben összerázzuk, széles koktélpohárba szűrjük, pezsgővel elöntjük. A pohár szélét fél narancs- és citromszelettel díszítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 18 - 02:08
|
Az italokat keverőben jól rázzuk össze, szűrjük széles koktélpohárba, szórjunk a tetejére csokoládéreszeléket, s hagyjuk elcsábítani magunkat. (Temptation = csábítás, kísértés)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 18 - 02:05
|
A cukrot a citromlében feloldjuk, hozzáöntjük a whiskyt, és az egészet jégkockával félig megrakott magas pohárba öntjük. A szélébe egy szelet citromot helyezünk. A cukrot virágmézzel is helyettesíthetjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 18 - 01:57
|
Négy poharat összetört jégkockával bélelünk ki. Megmosott, lecsumázott, apróra vágott epret terítünk bele, majd leöntjük a tejszín, rum, tripli sec, porcukor és a narancslé keverékével. Öt percig állni hagyjuk, csak után isszuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 18 - 01:48
|
A hozzávalókat összekeverjük, koktélospohárban kínáljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 18 - 01:45
|
A hozzávalókat összekeverjük, koktélospohárban kínáljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 18 - 01:43
|
A citromot félbevágjuk, és a díszítéshez egy vékony szeletet leszelünk, félretesszük. Az egyik fél citrom levét kifacsarjuk. A másik fél citrommal egy magas pohár peremét megkenjük. A kristálycukrot kistányérra terítjük, a pohár benedvesített peremét belemártjuk, hogy szé "zúzmarás" legyen. Az ananászlét, a rumot meg a citromlét a porcukorral elkeverjük, és a cukrozott peremű pohárba töltjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 18 - 01:34
|
Az alapanyagokat jól megkeverjük, a koktélospoharat citromkarikával díszítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 24 - 19:43
|
A hozzávalókat összekeverjük és koktélos pohárba töltjük. A száraz szamorodniból készített koktél tetejére citromolajat csepegtetünk, az édesből készített koktélt cseresznyeszemmel díszítjük.
|
|
|
|
|
|