Levesek: gyümölcs leves receptek és az elkészítésük: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2009, december 10 - 16:27
|
A birsalmákat alaposan megmosom, és héjával együtt lereszelem. Egy fazékba annyi vízzel teszem oda főni, hogy ellepje. Sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citormlével, vaníliás cukorral ízesítem, és fedő alatt 20-25 percig főzöm. A tejszínt összekeverem a liszttel, majd a leveshez keverem, felforralom, majd összeturmixolom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 6 - 22:17
|
A szilvát félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és hideg vízben, cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, sóval főni tesszük. Ha puha, azonnal behabarjuk a tejföllel elkevert liszttel, és felfőzzük. Ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá, ha nem elég savanykás, citromlével ízesíthetjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 6 - 22:11
|
A kimagozott és hámozott sárgabarackot a vízben, és a fehérborban puhára főzzük. Csipetnyi sóval, porcukorral ízesítjük. Mikor a barack megpuhult, akkor áttörjük és hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük. Hűtve barackkockákkal, tejszínhabbal tálaljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 6 - 22:06
|
A meghámozott, kis kockákra vágott őszibarackot pár percig főzzük. Ízesítjük porcukorral, édes fehérborral, citromlével, sóval és szegfűszeggel. Ezután turmixgéppel pépesítjük. 2-3 órán át hűtjük, és őszibarackkockákkal tálaljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 6 - 21:59
|
A sárgadinnyét kis kockákra vágjuk. Porcukorral, konyakkal, édes fehérborral, tejszínnel, citromlével turmixgépben pépesre dolgozzuk. Lehűtjük, tálaláskor mégegyszer átkeverjük a géppel. Felvert tejszínhabbal díszítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 24 - 23:46
|
Az almát, barackot és körtét hasonló darabokra vágom. Annyi vízzel teszem fel főni, hogy ellepje. Ízesítem cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjat is adhatunk hozzá. Felforralom, és a tejföllel elkevert pudingporral behabarom, vízzel felengedem és mégegyszer felforralom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 7 - 00:36
|
1 1/2 liter vízbe csipetnyi sót, 10 dkg cukrot, ízlés szerint szegfűszeget és fahéjat forralunk. Öt perc forralás után átszűrjük, majd a megtisztított és apróra vágott almát belefőzzük. Közben a tejszínből a liszttel habarást készítünk. Amikor az alma megfőtt, a habarást állandó keverés mellett beleeresztjük. Felforraljuk és cukorral, citromlével ízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 3 - 23:49
|
Simára keverjük a tejfölt a cukorral, hozzáöntjük a meggy levét és a tejet, elkeverjük és beletesszük a kimagozott meggyet. Azonnal fogyasztható,
|
|
|
|
|
|