Receptek ABC szerint: D betűvel kezdődő receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 1 - 20:12
|
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük, és egy tűzálló tálba rakjuk, egymás mellé. A 2 dl tejszínt a tejföllel, a kockasajtokkal jól összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és ráöntjük a hússzeletekre, a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. Krumplipürével tálaljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisztes, 2009, november 29 - 17:43
|
A pontyfilét hidegvízben alaposan megmossuk, tiszta ruhával leszárítjuk, sózzuk, szalonnával megtűzdeljük, zsemlemorzsába mártjuk, majd a felhasználásig félre tesszük. Rozsdamentes edénybe vajat hevitünk, beletesszük a finomra vágott (tisztitva kb. 10 deka)vöröshagymát, megpirítjuk, megszórjuk kalocsai rózsapaprikával, felengedjük hal-alaplével, sózzuk és beforraljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisztes, 2009, november 29 - 14:59
|
A tészta elkészítése: A 9 tojás fehérjét a 120 g kristálycukorral kemény habbá verjük majd keverőgép első fokozatával elvegyítjük a 9 tojás sárgáját. Ha ezzel készen vagyunk akkor keverő kanálal óvatosan, egyenletes kevergetés melett kanalanként beleszitálva, hozzáadjuk a 150 g lisztet.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 12 - 00:18
|
A búzadarát forró olajban világosbarnára pirítjuk. Kb. 1 dl. vízzel meglocsoljuk, hogy kissé megduzzadjon, s a jól lecsurgatott tésztát hozzákeverjük és átforrósítjuk. Tálaláskor baracklekvárt adunk hozzá, porcukorral szórjuk meg a tetejét.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 7 - 19:31
|
A dióból kiválogatunk, egy maréknyi negyed gerezdet, a többit ledaráljuk. A Összekeverjük a darált dió a porcukorral, tojásfehérjével, málnaszörppel. A masszából golyókat formálunk, mindegyik közepébe egy negyed gerezd diót rakunk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 12 - 23:41
|
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd megfelezzük és belerekjuk a színezőt. Mindkét színből 8 egyforma golyót készítünk. Hűtőbe tesszük. Kis idő múlva kivesszük, a zöld golyót kilapítjuk és belecsomagoljuk a pirosat. Az így kapott 8 golyót fagyasztóba tesszük. Amikor jó kemény négy részre vágjuk és a magokat (tortadara) beletesszük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 26 - 23:18
|
A sárga és görögdinnye húsát (mag nélkül) 2 centis kockára vágjuk. 2-3 órát hűtőben érleljük, majd pezsgőskehelybe szedjük és leöntjük 3 rész tokaji édes szamorodni, 1 rész minőségi vodka keverékével, majd tört, cukrozott jéggel megszórva tálaljuk. Mentalevéllel díszítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, június 10 - 23:26
|
A meggy felét átdaráljuk. 1 kg kimagozott meggyhez maximum 2 kávéskanálnyi édesítőszert számolunk. Ezt a mennyiséget 3 dl vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a meggyvelőt és az egész szemeket.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, június 5 - 13:56
|
A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk és tepsi hátán megsütjük. Elkészítjük a krémet: a lisztet a tejjel összefőzzük, és hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, a végén hozzákeverjük az apró darabokra vágott csokit.
A sütemény összeállítása: lap, krém, lap, krém, lap, tetejére csokimázat készítünk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 12 - 14:49
|
Összedolgozom a lisztet, a porcukorral, sütőporral, margarinnal a citrom levével, és a tojássárgákkal. Kicsit pihentetem, közben elkészítem a tölteléket: a tojásfehérjéket kemény habbá verem a porcukor hozzáadásával, majd hozzákeverem a darált diót és mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítem. A tésztából 4 cipót készítek, mindegyiket kör alakúra nyújtom, és 8 cikkre vágom.
|
|
|
|
|
|