Receptek ABC szerint: E, É betűvel kezdődő receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, május 26 - 20:16
|
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd lecsumázzuk, és a négy legnagyobb szemet a díszítésre félretesszük, a többit kisebb darabokra vágjuk. A túrót áttörjük, a tejföllel (vagy kefírrel), a citromlével meg a cukorral kikeverjük, és a felét négy mély üvegkehelybe töltjük. Erre az összevágott eper meg a maradék túrókrém kerül, és ezt a felső részt csak egyszer megkeverjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, február 26 - 00:45
|
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a paprikát kimagozzuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát 8 cikkre szeleteljük, az ananászt kis szeletekre, a gyömbért is vékony szeletekre vágjuk. Az olajat megmelegítjük egy serpenyőben, és a csirkemell csíkokat megpirítjuk benne, majd kivesszük a húst.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 23 - 10:44
|
A csokoládét feldaraboljuk és tejben állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukrot, és hozzáadjuk a tojássárgáját. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a csokoládéhoz. Hűvös helyen 3 órát pihentetjük, majd a masszából kis golyókat formálunk. Kakaóporba vagy porcukorba hempergetjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 6 - 22:41
|
A jól megmosott egészben hagyott szilvákat üvegekbe rakjuk. A vízhez hozzáadjuk az ecetet, és a mézet, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, felforraljuk, majd kissé lehűtve öntjük a szilvára. Lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, április 18 - 13:37
|
1. réteg: a darált kekszet a porcukorral, a margarinnal és kevés tejjel összegyúrom, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy kisebb tepsibe nyomkodom, a tepsit előtte folpackkal kibéleljük.
2. réteg: a tejszínhabot kemény habbá verem, majd hozzáadom a vaníliás cukrot és a túrót, kicsit még tovább mixelem, hogy a túró ne legyen darabos, és az első rétegre kenem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fiúkanyukája, 2009, február 16 - 21:06
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 20 - 23:01
|
A paprikát és a snidlinget megmossuk és apróra vágjuk. Simára keverjük a majonézt, a pirospaprikát, a tejet, az ecetet/citromlevet, a paprikadarabokat és a Tabasco-szószt. 10 percig állni hagyjuk, majd megszórjuk a snidlinggel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 18 - 01:57
|
Négy poharat összetört jégkockával bélelünk ki. Megmosott, lecsumázott, apróra vágott epret terítünk bele, majd leöntjük a tejszín, rum, tripli sec, porcukor és a narancslé keverékével. Öt percig állni hagyjuk, csak után isszuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 18 - 01:43
|
A citromot félbevágjuk, és a díszítéshez egy vékony szeletet leszelünk, félretesszük. Az egyik fél citrom levét kifacsarjuk. A másik fél citrommal egy magas pohár peremét megkenjük. A kristálycukrot kistányérra terítjük, a pohár benedvesített peremét belemártjuk, hogy szé "zúzmarás" legyen. Az ananászlét, a rumot meg a citromlét a porcukorral elkeverjük, és a cukrozott peremű pohárba töltjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 3 - 17:20
|
A tejfölbe belekeverjük az összes hozzávalót, ritka szövésű vászonzacskóba öntjük, és a konyhában felakasztjuk. Aláteszünk egy tálat, amibe a savó belecsöpög. 4-5 napig lógatjuk, addig az összes savó kicsurog belőle. A zacskóból kivéve vizes kézzel jól átgyúrjuk, és tetszés szerinti formába tömjük. Tetejére nehezéket teszünk, és egy hétig ugyancsak a konyhában érleljük. Ezután ...
|
|
|
|
|
|