Receptek ABC szerint: F betűvel kezdődő receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Francia mákos sütemény
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

Mákos piskótatészta:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet, és az olajat, majd hozzáadjuk a mákot is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és felváltva a sütőporral elkevert liszttel, beledolgozzuk a mákos keverékbe. Sütőpapírral bélelt tepsiben (30x20 cm) 180 fokon világos színűre sütjük (kb. 20 perc).
Mézes lapok:

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Fokhagymakrém leves
6.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (4 szavazat)

A hagymát kockákra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk, vízzel felengedjük, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott krumplit, sóval, borssal és húsleveskockával ízesítjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és összeturmixoljuk, végül hozzákeverjük a tejszínt, és felforraljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Fekete-erdő torta
7.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (3 szavazat)

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd hozzákeverjük a kakaóport, a végén óvatosan beleforgatjuk tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, előmelegített (170 fokon) sütőben sütjük (kb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A fejes salátát csíkokra vágjuk, az uborkát, a retket, az újhagymát szeletekre vágjuk (előtte besózzuk) a kemény tojásokat nyolc részre daraboljuk. Összekeverjük, hozzáadjuk a répát, és a cikkekre vágott paradicsomot, és az egészet leöntjük sózott kefírrel.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A sonkát csíkokra vágjuk. Az olívabogyót lecsöpögtetjük, feldaraboljuk. A tojásokat az olajjal, a túróval, a sóval és a sáfránnyal kissé felverjük. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral és a kakukkfűvel összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A lisztes keverékhez adjuk a sonkát, az olívát és a tojásmasszát (ragacsos, enyhén folyós lesz). Simítsuk a tésztát kivajazott formába.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A húst megmossuk, a vizet lecsurgatjuk róla, külsejét megdörzsöljük sóval és fokhagymával tűzdeljük. Lábasba tesszük és leöntjük az olvasztott zsírral. Hozzátesszük a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket. Fedő alatt tűzhelyen vagy középmeleg sütőben sütjük, közben zsírjával locsolgatjuk, hogy ropogósra süljön.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Fagylalt házilag
7.4
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.4 (5 szavazat)

A tejszínhabpótlót a tejjel, a vaníliás cukorral, és a fagyiporral habverővel kemény habbá verjük. Egy műanyagdobozba öntjük, és fagyasztóban kifagyasztjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Finom sós torta
7.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (4 szavazat)

A margarint a tejjel összeforraljuk, majd a levesszük a tűzről és beleszitáljuk a lisztet. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A töltelékhez való tojásokat keményre főzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Fetás káposztasaláta
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (3 szavazat)

Káposztából a fehérkáposzta, paprikából a sárga húsú paprika a javasolt. A káposztát felszeleteljük fél ujjnyi vastagra. Az uborkát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk és megsózzuk. A paprikát is vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, majd szintén vékony szeletekre vágjuk. A feta sajtot felkockázzuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Finom kifli
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (2 szavazat)

A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, langyos helyen megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk az olajat, sót, és a megfuttatott élesztőt jól kidolgozzuk. A negyedét elvesszük és hozzádolgozzuk a kakaóport, jól összegyúrjuk, cipóvá formázzuk. Mindkét cipót külön tálban megkelesztjük (kb. 1 óra), ha megkelt a fehér és a barna cipót 4-4 részre osztjuk. Kb.

Tartalom átvétel