Receptek ABC szerint: G, GY betűvel kezdődő receptek: 1. oldal
(4 szavazat) A hagymát apróra vágom, olajon aranysárgára párolom, lehúzom a tűzről megszórom pirospaprikával, és felöntöm 2 l vízzel. Belerakom a megtisztított és vékony szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és az apróra vágott petrezselyem zöldet. sóval, őrölt borssal ízesítem és puhára főzöm.
|
|||
(1 vote) A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd hozzáadjuk a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 30-40 perc).
|
|||
(8 szavazat) A gesztenyemasszát kikeverjük a puha vajjal, a vaníliáscukorral, és a kakaóporral. Kibélelünk egy őzgerincformát folpackkal, és belesimítjuk a gesztenyemasszát, kicsit megnyomkodjuk.
|
|||
(4 szavazat) A gesztenyemasszát hagyjuk felengedni, majd burgonyanyomón áttörjük, és alaposan kikeverjük a tojássárgákkal és annyi tejjel, hogy sűrű krémet kapjunk. Egy kevés rummal ízesítjük, beletesszük a kakaóport. Végül összekeverjük a kemény habbá vert tejszínnel, és folpackkal bélelt őzgerincformába töltjük. Mélyhűtőben megfagyasztjuk. Ha kész kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.
|
|||
(1 vote) A kifliket két darabra vágom, majd hosszában is kettévágom. A vajat sóval, és az áttört fokhagymával habosra keverem. A sonkát és a sajtot olyan csíkokra vágom, hogy a kiflibe beleférjen (kocka alakú sajtnál ill. sonkánál 3 db-ra).
|
|||
(1 vote) Nyolc szelet húst vékonyra kiverünk, a leeső részeket megdaráljuk. A reszelt vöröshagymát megpirítjuk, majd beledobjuk a megtisztított, apró szeletekre vágott gombát. A puhára párolt gombát levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apró kockákra vágott, kisütött füstölt szalonnát, az egész tojást, a zsemlemorzsát és a tejfölt. A keveréket sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd jól összedolgozzuk.
|
|||
(8 szavazat) A legalsó réteg elkészítéséhez a darált kekszet összegyúrjuk a gesztenyemasszával, a margarinnal és rummal vagy aromával ízesítjük. (én egy kis üveg rumaromát öntöttem bele). Ezt a masszát egy folpackkal bélelt csattos tortaforma aljára nyomkodjuk, és hűtőbe rakjuk. Elkészítjük a következő réteget: a pudingport a tejjel, és cukorral sűrűre főzzük, kihűtjük. |
|||
(1 vote) Az ananászt lecsepegtetjük a levétől. Egy alufólia grill tepsit kicsit kiolajozunk, és ebben sütjük meg az ananász szeleteket.
|
|||
(1 vote) A tarját felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk, és szemesborssal, babérlevéllel, vöröshagymával, fokhagymával ízesített vízben kb. 1 órán át lassú tűzön előfőzzük, hogy puha legyen, így a grillezéskor már csak rövid ideig kell sütni. Ha a hús puha kiszedjük a vízből, sóval, ketchuppal, mézzel ízesített olajban megforgatjuk és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap a grillen már csak átpirítjuk.
|
|||
(2 szavazat) A mustáros csirkemellből kiválogatott hagymát egy grill alufólia tepsibe rakjuk, ráöntjük a csirkemell pácolásából visszamaradt olajat, és készre sütjük, megpirítjuk a hagymákat.
|
|||
- 1
- 2
- 3
- 4
- következő ›
- utolsó »
