Receptek ABC szerint: H betűvel kezdődő receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 17 - 14:53
|
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tojássárgákat, a vanília kikapart belsejét (én vaníliás cukrot használtam) és porcukrot ízlés szerint. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krumplis-tojássárgás masszával. Ha szeretjük tehetünk bele mazsolát is.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 31 - 23:31
|
A cukrot a tejben megolvasztjuk, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt, aztán letakarjuk és kelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a megolvasztott vajat, majd a felfuttatott élesztővel lágy tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, hozzáadjuk a ledarált, megfőzött csülökhúst, és meleg helyen kelesztjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 31 - 23:23
|
A csülköt egy éjszakára vízbe áztatom, másnap teljesen puhára főzőm, majd kivéve a vízből langyosra hűtöm, a kövér bőrös részeket leszedem és kétszer ledarálom. 1 dl vízben felfőzöm a zselatint, 3-4 percig főzöm, kevergetve, majd hagyom langyosra hűlni. Közben kemény habbá verem a tejszint hozzákeverem a zselatint, és az egészet a darált sonkához adom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 26 - 00:08
|
A lisztet összekeverjük a porcukorral, a tojásokkal, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a lágy margarinnal, a tejjel, sóval és a mézzel, majd papírformával bélelt muffin-sütőbe öntjük (a forma csak 3/4-ig legyen megtöltve). A tetejére tehetünk ízlés szerint mazsolát, csokidarabokat. A muffint 200 fokon, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 17 - 23:29
|
A tojássárgákat a porcukorral és a forró vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport, a lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, ha kihűlt 3 részre vágjuk, és a következő krémmel megtöltjük: a tejet a liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 31 - 18:45
|
Az egész darab csirkecombokat sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával fűszerezem, majd sorban tepsibe rakom. Mellérakom a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott fokhagymát, ráöntöm az olajat és a sört, majd alufóliával letakarom kb. 30-40 percig párolom - közben párszor meglocsolom a saját levével -, majd a fóliát leveszem és kicsit megpirítom a tetejét.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisztes, 2009, december 11 - 14:21
|
A halakat (compó harcsa keszeg stb.) megtisztítjuk, a ponty fejét, farkát és a többi halat hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, zöldpaprikát, és állandó forrással 1,5 óráig főzzük, míg az alaplé elkészül. Közben a ponty "derekát" vastagabb, kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, hogy ne essen szét a főzés során.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisztes, 2009, december 3 - 16:02
|
A kész paprikás csirkét a mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finomlukú húsdarálón megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borsal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 12 - 00:08
|
A túrót, miután a tejszínnel, porcukorral kikeverjük, három részre osztjuk. Az egyikbe baracklekvárt, a másikba kakaót és vaníliás cukrot, a harmadikba citromlevet és citrom- vagy narancshéjat keverünk (esetleg egy kanál likőrt). Miután mindegyiket jól eldolgoztuk, üvegtálra rétegenként egymásra simítjuk. Tetejét darált mandulával vagy mazsolával megszórjuk, tejszínhabbal díszítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 6 - 20:44
|
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött sűrű habbá verjük, közben pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk hozzá, ettől a hab könnyebb lesz. (A hab akkor van készen, ha a habverőről nem folyik le, hanem nagy darabokban megmaradt rajta.) A gőzről levesszük, és könnyedén hozzákeverünk negyedekbe tört diógerezdeket.
|
|
|
|
|
|