Receptek ABC szerint: H betűvel kezdődő receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Hamis túrós sütemény
0
Értékelés: nincs

A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tojássárgákat, a vanília kikapart belsejét (én vaníliás cukrot használtam) és porcukrot ízlés szerint. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krumplis-tojássárgás masszával. Ha szeretjük tehetünk bele mazsolát is.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A cukrot a tejben megolvasztjuk, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt, aztán letakarjuk és kelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a megolvasztott vajat, majd a felfuttatott élesztővel lágy tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, hozzáadjuk a ledarált, megfőzött csülökhúst, és meleg helyen kelesztjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

A csülköt egy éjszakára vízbe áztatom, másnap teljesen puhára főzőm, majd kivéve a vízből langyosra hűtöm, a kövér bőrös részeket leszedem és kétszer ledarálom. 1 dl vízben felfőzöm a zselatint, 3-4 percig főzöm, kevergetve, majd hagyom langyosra hűlni. Közben kemény habbá verem a tejszint hozzákeverem a zselatint, és az egészet a darált sonkához adom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Húsvéti mazsolás muffin
6.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.7 (6 szavazat)

A lisztet összekeverjük a porcukorral, a tojásokkal, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a lágy margarinnal, a tejjel, sóval és a mézzel, majd papírformával bélelt muffin-sütőbe öntjük (a forma csak 3/4-ig legyen megtöltve). A tetejére tehetünk ízlés szerint mazsolát, csokidarabokat. A muffint 200 fokon, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Hólabda szelet
8.77778
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.8 (9 szavazat)

A tojássárgákat a porcukorral és a forró vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport, a lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, ha kihűlt 3 részre vágjuk, és a következő krémmel megtöltjük: a tejet a liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Hagymás csirkecomb
5.85714
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.9 (7 szavazat)

Az egész darab csirkecombokat sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával fűszerezem, majd sorban tepsibe rakom. Mellérakom a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott fokhagymát, ráöntöm az olajat és a sört, majd alufóliával letakarom kb. 30-40 percig párolom - közben párszor meglocsolom a saját levével -, majd a fóliát leveszem és kicsit megpirítom a tetejét.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Halászlé Kalocsai módra
6.77778
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (9 szavazat)

A halakat (compó harcsa keszeg stb.) megtisztítjuk, a ponty fejét, farkát és a többi halat hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, zöldpaprikát, és állandó forrással 1,5 óráig főzzük, míg az alaplé elkészül. Közben a ponty "derekát" vastagabb, kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, hogy ne essen szét a főzés során.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Eredeti Hortobágyi húsos palacsinta
9.18182
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.2 (11 szavazat)

A kész paprikás csirkét a mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finomlukú húsdarálón megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borsal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (2 szavazat)

A túrót, miután a tejszínnel, porcukorral kikeverjük, három részre osztjuk. Az egyikbe baracklekvárt, a másikba kakaót és vaníliás cukrot, a harmadikba citromlevet és citrom- vagy narancshéjat keverünk (esetleg egy kanál likőrt). Miután mindegyiket jól eldolgoztuk, üvegtálra rétegenként egymásra simítjuk. Tetejét darált mandulával vagy mazsolával megszórjuk, tejszínhabbal díszítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (4 szavazat)

A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött sűrű habbá verjük, közben pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk hozzá, ettől a hab könnyebb lesz. (A hab akkor van készen, ha a habverőről nem folyik le, hanem nagy darabokban megmaradt rajta.) A gőzről levesszük, és könnyedén hozzákeverünk negyedekbe tört diógerezdeket.

Tartalom átvétel