Receptek ABC szerint: I, Í betűvel kezdődő receptek: 1. oldal
(9 szavazat) Ezt a süteményt sokan Inteligens krémesnéven is ismerik. Elkészítése: A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, a margarinnal, a liszttel és a vaníliás cukorral, majd lassan hozzákeverjük a tejet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a tejes masszával.
|
|||
(4 szavazat) A csirkét feldaraboljuk, és az olajon apránként átsütjük, hogy minden húsdarab megfehéredjen. Tűzálló tálra egymás mellé rakjuk, és leöntjük a mártással: a serpenyőben lévő olajat (ami a csirkehús átsütése után maradt) a tört fokhagymával, paradicsompürével, ketchuppal, vörös borral, borecettel, finomra vágott hagymával, sóval, borssal, mustárral összekeverjük, és néhány percig forraljuk. ... |
|||
(8 szavazat) Megtisztítjuk és karikákra vágjuk (én uborka gyalun szoktam szeletelni) a sárgarépát, és annyi sós vízben, hogy ellepje 15 perig főzzük. Ezután kevés ecettel meg cukorral ízesítjük, hogy kellemesen savanykás ízű legyen a leve, és ebben hagyjuk kihűlni. Opálosra keverjük a citrom levét a mustárral, az olajjal, egy csipet cukorral meg sóval ízesítjük, belevágjuk apróra a zöldpetrezselymet.
|
|||
(10 szavazat) Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!
|
|||
(9 szavazat) A tejet és a vizet és a mézet összekeverjük. A langyos, mézes vizes tejben az élesztőt megkelesztjük. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a búzacsírát, az őrölt szerecsendiót, a fahéjat, a mazsolát, a darabolt diót és a sót. Az egészet összekeverjük, majd a megkelt élesztőt ráöntjük és a vizes tejjel kemény tésztává gyúrjuk.
|
|||
