Receptek ABC szerint: J betűvel kezdődő receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 31 - 23:44
|
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csipetnyi sót, reszelt citromhéjat, a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, és a joghurtot. Ha szeretjük keverhetünk hozzá mazsolát, darabos diót, csokoládét, mandulát. Egy kuglóf formát kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, beleöntjük a tésztát és kb. 1 órát sütjük. (160-170 fokon).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 3 - 20:05
|
A gombát megtisztítjuk, szárát kivágjuk. A gombafejeket forró vízben kb. 30 másodpercig előfőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és megsütjük. A gombafejeket picit megborsozzuk, belemorzsoljuk juhtúrót, és kicsit belenyomkodjuk. A szalonnakockákat a megtöltött gombára rakjuk, és sütőben 10-15 percig sütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 11 - 22:06
|
A joghurtot összekeverjük az olajjal, hozzákeverjük a kristálycukrot, a lisztet, a tojásokat, a vaníliás cukrot és a sütőport. Jól összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére gyümölcsöt szórunk, és előmelegített sütőben megsütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 23 - 21:25
|
A salátát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát, a vékony csíkokra vágott lilahagymát, majd összekeverjük az "olaszos" salátaöntet fűszerkeverékkel. (a fűszerkeveréket a leírás szerint összekeverjük: 7 evőkanál vízzel, 1 evőkanál ecettel és 3 evőkanál olajjal). Megszórhatjuk apróra vágott bazsalikommal is. A salátát azonnal fogyaszthatjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 9 - 22:58
|
A jeget turmixgépben átdaráljuk, hozzáadjuk a gyümölcsöket egészben vagy összeturmixolva. Poharakba töltjük, meglocsoljuk citromlével és friss mentalevéllel díszítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 17 - 15:28
|
A porcukrot összekavarjuk a zselatinnal, majd hozzáöntjük a joghurtot és lassú tűzön, állandóan kevergetve megmelegítjük. Ezután hozzákeverjük a vaníliás cukrot és kihűtjük. Közben felverjük a tejszínt, majd összekeverjük a kihűlt joghurttal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 26 - 00:49
|
A babot előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap a csülköt jól átmossuk és a babbal együtt feltesszük főni, annyi vízben, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, és szemes borssal ízesítjük. Megtisztítjuk a répát, petrezselymet, zellert és kockára vágjuk. Amikor a bab félig megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, a fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és lassú tűzön puhára főzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 20 - 22:57
|
A diót megdaráljuk. A joghurtot kikeverjük, majd hozzáadjuk az almalét és a darált diót.
Fejes vagy zellersalátához kínáljuk.
|
|
|
|
|
|