Receptek ABC szerint: K betűvel kezdődő receptek: 1. oldal
(9 szavazat) A vaníliás pudigot megfőzzük a tejjel, cukorral, majd kihűtjük, közben néha megkeverjük. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejet, olajat, kakaóport, és a liszttel összekevert sütőport, végül összekeverjük a keményre felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot.
|
|||
(1 vote) Hozzávalók 10 dkg sötét kakaópor, 25 dkg margarin, 35 dkg kristálycukor, 4 egész tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés 1. A margarint, a kakaót és a cukrot kis lángon kevergetve felolvasztjuk, majd lehűtjük. 2. A tojásokat villával felverjük és a lehűlt keverékhez adjuk. A lisztet elvegyítjük a kókusszal és az előzőekbe dolgozzuk. |
|||
(3 szavazat) A tésztához valókat összegyúrjuk, és tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle. Elkészítjük a krémet: 4 dl tejet 1 cs. vaníliás cukorral odateszünk főzni, 4 ek. lisztet összekeverünk 1 dl tejjel, és ezt összefőzzük a forrásban lévő vaníliás tejjel. A kristálycukrot barnára pirítjuk, majd folytonos keverés közben hozzáöntjük a tejes masszát, amikor langyosra hűlt hozzáadjuk a vajat.
|
|||
(6 szavazat) A tésztához a tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, és a kólát. Sütőparral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, közepes lángnál megsütjük (kb. 25 perc). Közben elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingport a cukorral, és a tejjel megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
|
|||
A spagettit kifőzzük, lecsöpögtetjük, félretesszük. A wokban felforrósítjuk az olajat és megkaramellizáljuk rajta a cukrot, majd felöntjük vízzel (kb. 1 dl) és hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát, a durvára reszelt sárgarépát, és a lecsöpögtetett gombát, a zúzott fokhagymát, majd addig pároljuk, amíg víz van rajta. (kb. 2-3 perc).
|
|||
(3 szavazat) A tejfölt pici cukorral meglangyosítom, és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, beleteszem a többi hozzávalót, és összegyúrom az élesztővel. Elnyújtom, hajtogatom, pihenni hagyom 30 percig. Újra nyújtom, hajtogatom és megint 30 percig pihentetem. Ezután ujjnyi vastagra nyújtom, kiszaggatom, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
|
|||
(7 szavazat) Először a belsejéhez valókat, a tölteléket gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük.
|
|||
(18 szavazat) A krumplit megtisztítom, kockára vágom. A kelbimbót felengedés nélkül teszem fel főni, hozzáadom a krumplit, és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Sóval, őrölt köménymaggal, majorannával és vöröshagymával ízesítem. Fedő alatt puhára főzöm.
|
|||
(11 szavazat) A tészta hozzávalóit: liszt, porcukor, margarin, só, tojás, méz, szódabikarbóna, tejföl, kakaópor összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle, tepsi hátán. (kb. 10 perc). Elkészítjük a krémet: a pudingporokat összekeverjük a liszttel, és a tejben felfőzzük, a tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, majd hagyjuk kihűlni.
|
|||
(3 szavazat) Az alapanyagokat összekeverjük, muffinpapírral bélelt muffin-formába töltjük és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
|
|||
