Receptek ABC szerint: L, LY betűvel kezdődő receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lakodalmas pogácsa
6.11111
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.1 (9 szavazat)

A langyos tejhez adunk egy kávéskanál cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, tojással, sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk és 30 percig pihenni hagyjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lekváros táska - tepertős tésztából
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

Az élesztőt, langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a darált tepertőt, a tojássárgákat, a kefírt és a bort. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtuk kb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
1
Értékelés: nincs Átlagérték: 1 (1 vote)

A hagymát megtisztítjuk, karikáka vágjuk. Az olajon a mézet világosbarnára karamellizáljuk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk. A fölaprított fűszerekkel megszórjuk, megsózzuk és egy kevés vizet aláöntve, lefedve, kis lángon körülbelül 20 percig puhítjuk. Ráöntjük a vizet, majd a borral ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lasagne lebbencstésztából
4.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.5 (2 szavazat)

A olajon megpároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a lereszelt sárgarépát, és az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a kis doboznyi paradicsompürét, belekeverjük a ledarált húst, felöntjük paradicsomlével, sóval, borssal, pizza fűszerkeverékkel ízesítjük, és fedő alatt 30 percig főzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lencse krémleves füstöltsajttal
0
Értékelés: nincs

A lencsét átválogatom, és előző este beáztatom. Másnap egy lábasban az olajon megdinsztelem az apróra vágott kis fej vöröshagymát, majd beleteszem a beáztatott lencsét, fokhagymával, babérlevéllel, sóval ízesítem, felöntöm vízzel és lassú tűzön puhára főzöm. Ezután a babérlevelet kiveszem a vízből, és turmixgéppel pépesítem a levest, hozzáadom a mustárt és a tejszínt, majd felforralom.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Lekváros bukta házilag
9.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (8 szavazat)

A langyos lisztet a felolvasztott margarinnal és cukorral valamint sóval alaposan elmorzsoljuk, majd egy kistálban vagy csuporban kb. 1,5 dl langyos tejet öntünk és egy kevés (teáskanálnyi) lisztet és egy kávéskanálnyi porcukrot teszünk bele melyet az elmorzsolt élesztővel együtt alaposan elkeverünk, majd félre tesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.54545
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.5 (11 szavazat)

A paprikát magházától, ereitől megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk (forró vízbe mártjuk), nyolcrészre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rárakjuk a paprikát, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot és készre főzzük (kb. 10-15 perc).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lilahagyma lekvár
7.9
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.9 (10 szavazat)

A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, és a cukrot világos barnára karamellizáljuk, majd rászórjuk a hagymát és 2-3 percig kevergetjük. Ezután ráöntjük a bort, az ecetet, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük tovább, amíg a folyadék teljesen elforr (kb. 10 perc). A végén mézzel ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lilahagyma saláta
7.83333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (12 szavazat)

A lilahagymát megtisztítjuk, kettévágjuk és vékony szeletekre vágjuk. Salátalevet készítünk: a cukrot elkeverjük a vízben, ecettel és sóval ízesítjük, ráöntjük a hagymára és 1 éjszakát hűtőben érleljük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tojásos lecsó
9.57143
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.6 (7 szavazat)

A paradicsomot leforrázzuk, a héját leszedjük, cikkekre vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, ujjnyi darabokra szeleteljük. A 3 nagy fej hagymát megtisztítjuk, ketté vágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát (adhatunk hozzá 1-2 gerezd fokhagymát is), majd megszórjuk pirospaprikával (a tűzről levéve), és hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát, kb.

Tartalom átvétel