Receptek ABC szerint: M betűvel kezdődő receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2012, május 2 - 16:56
|
A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk (mielőtt a kakaóport beletennénk, egy kis masszát kiveszünk, ez lesz a világos rész, a méhecske a kaptáron). A világos masszát a méhecske formába nyomjuk, majd megtöltjük a sötét masszával, kicsit megnyomkodjuk és óvatosan levesszük róla a formát, végül rárakjuk a kekszre vagy piskótára.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, május 25 - 18:39
|
A tortaforma alját folpackkal kibéleljük. A kekszet ledaráljuk, a vajjal összedolgozzuk, kanállal a forma aljára nyomkodjuk, majd 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Közben a zselatint fél deci vízben simára keverjük, fél percig főzzük, majd langyosra hűtjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, április 6 - 23:21
|
A tésza hozzávalóiból puha masszát gyúrunk, kis darabokat csípünk belőle és a sütőformába nyomkodjuk a közepén kis mélyedést hagyunk a krémnek. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt közepes barnára sütjük. A formából még melegen kiütjük a tésztákat. Elkészítjük a krémet: a tejet a pudingporral megfőzzük, és gyakran megkeverve kihűtjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, április 1 - 15:34
|
A kukoricát összekeverjük a vékony karikára vágott póréhagymával. A kefírt elkeverjük a reszelt sajttal, szerecsendióval és kaporral ízesítjük majd az előkészített zöldségekre öntjük. Hűtőszekrényben összeérleljük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 1 - 20:28
|
A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a vaníliás cukrot, az olajat, az ásványvizet, és a sütőporral elkevert lisztet, alaposan összekeverem. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm (180 fokon kb. 30-40 perc). Mikor megsült a tészta vékonyan megkenem mogyorókrémmel és hagyom kihűlni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, február 17 - 22:01
|
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttajuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a margarinnal és a tojássárgákkal. 3 cipóra osztjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 23 - 11:56
|
A lisztet a sütőporral átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztot vajat, a langyos mézet, a citromhéjat és a fahéjat. Összekeverjük, jól kidolgozzuk, és másnapig hűtőben állni hagyjuk. Másnap kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk (lisztezett deszkán dolgozzunk), tetszés szerinti formákat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjük tojássárgával.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, december 17 - 15:14
|
Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatom. A liszthez, hozzáadom a porcukrot, sót, olajat, és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozom a tésztát, és kb. 1 órát kelesztem. Ezután lisztezett gyúrótáblára borítom, kb. 30x40 cm-es téglalappá gyújtom. Megkenem az olvasztott vajjal, rászórom a mákkal, vaníliás cukorral összekevert porcukrot, és ráreszelem a citrom héját.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, december 10 - 16:21
|
A tésztához a kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a margarinnal és a tejjel összegyúrom. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formázok belőle, és kristálycukorban megforgatom. A gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a margarinnal és egy kevés rummal összedolgozom. A kekszes diógombócokat egyenként, a formába teszem, és a kis kúp alakú formával az oldalához nyomkodom a tésztát.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 12 - 00:52
|
A búzadarát a tejjel leforrázzuk, majd hozzáadjuk a kekszet, a vajat, a cukrot és az aromát. Jól összegyúrjuk, hogy egynemű legyen, és golyókat formázunk belőle. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára. A tortabevonót felolvasztjuk és a golyók egyik felét belemártjuk.
|
|
|
|
|
|