Receptek ABC szerint: O, Ó, Ö, Ő betűvel kezdődő receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Lisztes, 2009, december 3 - 17:08
|
A tészta elkészítése: A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkavarjük, majd az egészet összedolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle, tepsibe tesszük és világosra sütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 20 - 23:05
|
A csirkecombokat lebőrözöm, megmosom. Elkészítem a szószt: az olajat összekeverem ketchuppal, apróra vágott fokhagymával, oreganoval, bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, borssal. A csirkecombokat alaposan bekenem a szósszal, és 1 órát állni hagyom. Egy tepsibe rakom a combokat és pici vizet öntök rá, letakarom alufóliával, és előmelegített sütőben kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 6 - 21:58
|
A darált húst összekeverem a zsemlemorzsával, tejjel, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem. Folpackkon téglalapalakúra simítom és rárakom a sonka szeleteket, erre a szeletelt sajtot, majd ismét sonkát, és felgöngyölítem. A tetejét megszórom zsemlemorzsával. Közepesen meleg sütőben sütöm meg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 6 - 22:06
|
A meghámozott, kis kockákra vágott őszibarackot pár percig főzzük. Ízesítjük porcukorral, édes fehérborral, citromlével, sóval és szegfűszeggel. Ezután turmixgéppel pépesítjük. 2-3 órán át hűtjük, és őszibarackkockákkal tálaljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 12 - 14:35
|
A kenyeret vízben áztatom, majd jól kicsavarom. A húshoz hozzáadom az áztatott, kicsavart kenyeret, a reszelt vöröshagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, az összezúzott fokhagymát, a tojást, sóval, borssal ízesítem, és hozzáadom még a citrom reszelt héját és kifacsart levét. A masszából apró gombócokat készítek, majd kevés olajon aranybarnára sütöm őket.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 15 - 00:11
|
A zsírt, a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a lisztet és a vaníliát a tejjel összegyújruk. 2 órán át pihentetjük, majd dió nagyságúra formáljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, de ne túl közel egymáshoz. Rózsaszínűre sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tészta lapos oldala felől a közepét éles késsel kivájjuk, a morzsát a töltelékhez felhasználjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 28 - 23:48
|
Villával felverem a tojássárgákat, belekeverem a tejet, sót, borsot, majd hozzáadom a kemény habbá vert fehérjét. Rántottasütőben olajat forrósítok, és beleöntöm a masszát. Kis lángon mindkét oldalát világosbarnára sütöm. Ráteszek egy nagy szelet gépsonkát, sajttal megszórom, és feltekerem. Tálaláskor díszíthetjük reszelt sajttal, pirított bacon szalonnával.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 24 - 21:31
|
A meggybefőttet leszűröm, és összekeverem 1 dl tejjel, adhatunk hozzá kevés rumot, vagy aromát. Egy mély üvegtál aljára babapiskótát rakok, amit előtte gyorsan megmártogatok a tejjel összekevert meggylében.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 18 - 01:32
|
Keverőpohárban jól megkeverjük, és koktélpohárba szűrjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomi, 2009, január 9 - 20:59
|
A hozzávalókat gőz felett sűrűre főzzük (ha már nem esik le a kanálról akkor jó). Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, és a csokis krémet a babapiskótával rétegesen beletöltjük: krém, piskóta, krém, piskóta. A tetejére krém kerüljün. Hűtőszekrényben legalább egy éjszakát állni hagyjuk, majd tálcára borítjuk és szeleteljük.
|
|
|
|
|
|