Receptek ABC szerint: P betűvel kezdődő receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Pozsonyi kiflik
7.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (3 szavazat)

Az élesztőt porcukros, langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a csipet sót, a tejfölt, ezt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük, meleg helyen konyharuhával lefedve.

jenheral képe
Súgó megjelenítése
8.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (4 szavazat)

Egy cup (250 ml) vizet 20 másodpercig melegítem a micro-ban, hozzá adom a maple szirupot és az élesztőt. Felkeverem - ne használj fém kanalat - fakanállal és letakarva visszateszem a micro-ba. Egy nagyobb tálba kimérem a lisztet es beleteszem a csipetnyi tengeri sót.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Pangasius tésztában
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)

A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a zöldcitrom reszelt héját és levét, levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra darabolt kaprot, snidlinget és petrezselyemzöldet.

kittyke85 képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (3 szavazat)

Az eddigi legjobb pogi: Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben, a többi hozzávalóval jól kidolgozom. Háromszori hajtogatás után kétujjnyira nyújtom. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom és 180 fokon 18-20 perc alatt készre sütöm.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.5 (4 szavazat)

A májat megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megdinszteljük, pirospaprikával, őrölt borssal, majorannával ízesítjük, majd a májat beletéve, a legnagyobb lángon 6-8 percig sütjük, közben fordítjuk. Utólag sózzuk, ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Párolt lilakáposzta
8.1125
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.1 (80 szavazat)

A káposztát megtisztítjuk, kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk. A káposztát kb. gyufaszál vastagságúra szeleteljük vagy reszeljük. A hagymát apróra vágjuk és az olajon 2 evőkanál cukor hozzáadásával zsemleszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt káposztát, kicsit átpirítjuk, és hozzáöntjtük a vizet. Megsózzuk, és lassú tűzön, fedő alatt, gyakran kevergetve puhára pároljuk (kb. 1 óra).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Serpenyőbe tegyünk 2 evőkanál olívaolajat, ezen pirítsuk meg a felaprított hagymát és a fokhagymát és a vékony karikákra vágott paradicsomot. Keverjük el a tojást, az apróra vágott sajtot, a petrezselymet, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a serpenyő tartalmát. Az olaj maradékával ugyanebben a serpenyőben süssük meg az omlettet. Az olajbogyókkal és a petrezselyemmel díszítsük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Padlizsán paradicsommal, mozzarelával
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A padlizsánokat megmosom és hosszában kb. fél cm vastag szelekre vágom, besózom és állni hagyom 1 órát. Közben elkészítem a paradicsom szószt: a zúzott fokhagymát az olajon kicsit megpirítom, és rárakom a meghámozott, apró kockákra vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal, és friss bazsalikommal ízesítem, kb. 20 percig párolom lassú tűzön.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Paradicsomlé házilag
7.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.2 (6 szavazat)

A paradicsomokat átmossuk, feldaraboljuk, a hibás részeket kivágjuk. Egy nagy lábasban felrottyantjuk, majd paradicsompaszírozón átdaráljuk. A kapott levet ismét egy nagy lábasba rakjuk, és felfőzzük, ízlés szerint adhatunk hozzá: zellerzöldet, paprikát.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Paradicsom saláta
7.83333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (6 szavazat)

A paradicsomokat meghámozzuk (forrásban lévő vízbe mártjuk, így könnyen lejön a héja), karikára vágjuk. A hagymát is vékony karikára szeleteljük. Egy üvegtálba rétegesen lerakjuk: 1 sor paradicsom, 1 sor hagyma, só, bors. A tetejére hagyma kerüljön. Az olajat összekeverjük az ecettel, és rálocsoljuk a paradicsomra. 1 órán át állni hagyjuk.

Tartalom átvétel