Receptek ABC szerint: R betűvel kezdődő receptek: 1. oldal
(2 szavazat) A rukkolát megmossuk és lecsöpögtetjük. Az olajon kicsit megpirítjuk a bacont, hozzáadjuk a szeletekre vágott lilahagymát, az apróra darabolt fokhagymát, és a rozmaringleveleket. Pár percig pirítjuk, majd a tűzről levesszük, megöntözzük a balzsamecettel és ráöntjük a rukkolára.
|
|||
(3 szavazat) A felengedett, levétől lecsepegtetett parajt sóval, fokhagymával, borssal ízesítjük és margarinnal kikent hőálló tálba terítjük. A kicsontozott csirkemellet szeletekre vágjuk, kiverjük, sóval, borssal fűszerezzük, majd margarinon hirtelen átsütjük. A parajpüré tetejére fektetjük. A visszamaradt zsiradékon a lisztet habzásig hevítjük, hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.
|
|||
(8 szavazat) A paradicsomokat félbe vágjuk, és összekeverjük a megmosott, megszárított rukkolával, hozzákeverjük az olajbogyót és a mozzarella golyókat, majd meglocsoljuk az olajjal, és a balzsamecettel, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Azonnal fogyasztjuk.
|
|||
(5 szavazat) A tojássárgákat a porcukorral, a kakaóporral és a margarinnal jó habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tojások keményre felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20 percig sütjük. Ha kihűlt a tészta rákenjük a krémet: a darált diót összekeverjük a porcukorral és a rummal.
|
|||
(2 szavazat) A töltelék elkészítése: A tejszint kemény habbá verjük, porcukorral elkevert kakaóval bekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott zselatint ( melyet a krémbe jól elkeverjük ). Az így elkészített krémet a tészta másik felére kenjük, szilárdulás után ráhelyezzük a csokoládés négyzet alakú tetőlapokat. Tálaláskor meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
|
|||
(3 szavazat) A padlizsánokat megmosom, és felszeletelem kb. 1 cm vastagra, besózom és állni hagyom fél órát. Ezután lecsöpögtetem, és szalvétával leitatom róla a levét. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, borssal megszórom, és egy kenőecsettel megkenem olajjal, majd előmelegített sütőben 15 percig sütöm, félidőben megfordítva a padlizsánokat, ilyenkor megint egy kicsit megkenem olajjal.
|
|||
(15 szavazat) Nagyon egyszerű és finom. A neve: Rakott cucc. Egy átlagos nagyságú tepsit kizsírozunk, majd a sertéscombot fel szeleteljük (ne túl vastagra), és a tepsibe szépen egymás mellé helyezzük a szeleteket. A paprikát, burgonyát, gombát (ha nincs össze darabolva) feldaraboljuk, és ezeket a sertéscombra rakjuk(burgonya, paprika, gomba). Ezt az eljárást ismét megcsináljuk, az előzőre ráhelyezve.
|
|||
(5 szavazat) A kelleveleket sós, enyhén ecetes vízben megabáljuk, ereit kivágjuk, félretesszük. Az olajon megdinsztelünk egy kisebb fej reszelt vöröshagymát, a darált gombát, fűszerezzük, lepirítjuk, liszttel megszórjuk, borral felengedve sűrű pépet készítünk. A kelleveleket kiterítjük, ráhelyezzük a sonkát, szalonnát, megkenjük gombapéppel, feltekerjük és hagyományos módon bepanírozva kisütjük.
|
|||
(6 szavazat) A répát megtiszítjuk, lereszeljük. A diót megdaráljuk. A tojássárgákat összekeverjük a mézzel, dióval, liszttel, fahéjjal és a szegfűszeggel, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját. Összekeverjük, sütőpapírral bélelt tortaformába vagy kisebb tepsibe öntjük, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A tetejére készíthetünk citrommázat, de anélkül is finom.
|
|||
(6 szavazat) A megtisztított cukkinit ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. Félórányi állás után gyengén kinyomjuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk és forró olajban kisütjük.
|
|||
