Receptek ABC szerint: S, SZ betűvel kezdődő receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 27 - 20:12
|
Langyos, cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt. Ha kész, hozzáönjtük a liszthez, belekeverjük a zsírt, és ízlés szerint sózzuk. Letakarjuk és fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát 8 cipóra osztjuk, a cipókat egyesével kör alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, 8 részre vágjuk és kifli alakúra feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 17 - 14:58
|
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a vajat, a kakaóport és a reszelt csokoládét, a sütőporral összekevert lisztet és a szódabikarbónát, majd óvatosan összekeverjük a felvert habbal. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisztes, 2012, február 22 - 16:14
|
Hozzávalók: 35 dkg finom liszt, 15dkg porcukor,
4 dkg teavaj vagy margarin, 1 egész tojás, 3 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kb. 3 evőkanál tejföl.
Töltelékhez: 5 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 15 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg porcukor.
Tetejére: 1 tortabevonó, 2 evőkanál olaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2011, augusztus 2 - 13:44
|
A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk (a liszttől függ, hogy kicsit kevesebb vagy több tejjel dolgozzuk össze). A tésztát folpackba tekerjük és a hűtőben pihentetjük pár órát, de legjobb, ha egy éjszakán át ott hagyjuk. Pihentetés után a tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval csíkokra vágjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 21 - 15:02
|
Az élesztőt a langyos, cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a sót és az olajat. A tésztát összegyúrjuk és duplájára kelesztjük. Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és megkenjük a margarin, só, tojássárga és reszelt sajt keverékével. Feltekerjük, kb. 2 cm vastag csigákra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 20 - 15:20
|
A szalonnát és a sonkát kis kockákra vágom, és az olajon egy serpenyőben (kis lángon) megpirítom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 12 - 22:17
|
A sajtot, a meghámozott almát és a sonkát vékony szeletekre vágjuk, s megfelelő edényben jól összekeverjük. A joghurtot a mustárral, borssal, sóval, cukorral, paprikával elvegyítjük, s a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A mártást ráöntjük a salátára, s egy óra hosszat állni hagyjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, május 26 - 19:44
|
Az tésztához valókat összedolgozzuk nyújtható állagúra és két lapot nyújtunk belőle. (nagyméretű tepsi). Elkészítjük a krémet: A tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, és összekeverjük a kókuszreszelékkel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, május 4 - 00:22
|
Az oldalast feldaraboljuk, fokhagymával, sóval, borssal ízesített vízben puhára főzzük. A húst kiszedjük a vízből és bekenjük: a ketchup, őrölt bors, méz, szeletelt fokhagyma, oregano, rozmaring keverékével. Egy éjszakán át állni hagyjuk, majd másnap tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá, és pirosra sütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, május 4 - 00:13
|
A hozzávalókat lereszeljük, majd hozzáadjuk az olajat, a citromlevet és a cukrot. Alaposan összekeverjük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
|
|
|
|
|
|