Receptek ABC szerint: V betűvel kezdődő receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 26 - 20:46
|
Az élesztőt langyos, (1 evőkanálnyi) cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet összekeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a megtuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. Dagasztás után négyfelé osztjuk a tésztát, egyesével kinyújtjuk majd mindegyiket megkenjük a következő krémmel: a margarint a tojássárgával és a sóval habosra keverjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit és kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szekeresm, 2011, július 30 - 08:44
|
A sertéscombot felszeleteljük. Előre felforrósított krómnikkel edényben mindkét oldalukat kifehérítjük, vagy enyhén pirítjuk zsiradék hozzáadása nélkül. Mikor mind készen van, visszarétegezzük az edénybe a szeleteket és rétegenként sóval, fehérborssal, szegfűszeggel fűszerezzük, végül felöntjük a vörösborral. A vörösbort kb. kétharmadára bepároljuk, ezután lefedve puhára pároljuk a húsokat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2011, június 21 - 14:10
|
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a felolvasztott margarint, a sót, a fehérborsot, és kelt tésztát dagasztunk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, február 25 - 23:54
|
Az élesztőt cukros, langyos vízben megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, az őrölt köményt, és a zúzott fokhagymát, majd a megkelt élesztőt, és tésztává gyúrjuk, kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk (ujjnyi vastagra), megkenjük mustárral, reszelt sajtot szórunk rá, a virslit ízlés szerinti darabokban tehetjük rá, belegöngyöljük (én kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, február 17 - 21:16
|
A cukros, langyos tejben megfuttatom az élesztőt. A lisztet átszitálom és hozzákeverem a tojássárgájákat, a margarint, a sót, a tejfölt és a megfuttatott élesztőt. Jól összegyúrom, fél óráig állni hagyom, majd kinyújtom, összehajtom és ismét pihenni hagyom fél órát. Ezt még kétszer megismétlem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, december 22 - 20:33
|
Négy nagy szelet húst kiklopfolunk, ráfektetjük a szalonnaszeleteket, összehajtjuk, hústűvel megtűzzük, lisztezve kevés olajon megpirítjuk a gombafejekkel együtt, majd félretesszük. A maradék olajon megdinszteljük a kis fej hagymát, fűszerezzük, felöntjük a musttal, borral, a húsokkal, a gombával összepároljuk. Majd a gombát és a húst kiszedjük, a levet tejszínnel elkeverjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, december 1 - 00:25
|
A fél karikára vágott hagymát az olajban üvegesre sütjük. A megtisztított paprikát és paradicsomot apró darabokra vágva pár percig a hagymával együtt pároljuk. Hozzáadjuk a halászlé kockát, sót, borsot és végül a fűszerpaprikát, ezután vízzel felöntjük. Utána belerakjuk a megmosott és megtisztított apró halat és halfejet. Ezt 3-4 órán keresztül főzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 6 - 20:50
|
A tojássárgákat a cukor felével elkeverjük, a tojásfehérjét a cukor másik felével habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk és a darát befőzzük. A tojássárgákhoz forrón hozzákeverjük a megfőtt darát, és könnyedén elkeverjük a felvert tojáshabbal. Azonnal öntsük üvegtálba és befőttel díszítsük. Hidegen és melegen egyformán jó. Tíz perc alatt elkészül.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 2 - 22:25
|
A paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Az uborkával, zöldpaprikával, újhagymával együtt félkarikára vágjuk. A salátát négy nagy levelén kívül durva darabokra aprítjuk. A parizert és a sajtot csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük. A kefírt sóval, borssal, curryvel, citromlével, finomra vágott kaporral és petrezselyemmel összekeverjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 19 - 21:49
|
A vékonyra szeletelt (legyalult) friss uborkát, káposztát, hagymát és paprikát összekeverjük a cukorral, az ecettel, a szalicillel és a borkénporral. Így egy órát állni hagyjuk, de közben azért még átkavarjuk. Majd azzal a lével, amit engedtek a zöldségek, üvegekbe rakjuk és lezárjuk. (Az felhasznált ecet 20%-os)
|
|
|
|
|
|