Álarcos fánk recept |
|||||||
Álarcos fánk receptje, elkészítéseEgy deci tejet meglangyosítunk, elkeverjük benne az élesztőt, a cukor felét és három evőkanál lisztet. A kovászt meleg helyen megkelesztjük. Akkor jó, ha térfogatának kétszeresére nő. A tojást, a kétkanálnyi olvasztott vajat, a cukrot, és a vaníliás cukrot összekeverjük. A maradék szobahőmérsékletű lisztre szórunk egy csipet sót, ráöntjük a megkelt kovászt és a tojásos keveréket. Még bő fél deci langyos tejet hozzáadva fakanállal addig verjük (erős mozdulatokkal keverjük) a lágy tésztát, amíg hólyagosodni kezd. Akkor a tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen megkelesztjük. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk és a kezünkkel ujjnyi vastagra széthúzzuk. Lisztbe mártogatott kiszúróval kiszaggatjuk. Ha egyszerű farsangi fánkot sütünk, akkor a fánkok közepét lyukasszuk ki az ujjunkkal. Bő olajban, közepes hőmérsékleten süssük ki, egyszerre csak keveset. A kisült fánkokat konyhai papírtörlőre szedjük. Az álarcos fánkhoz porcukorból és citromléből cukormázt keverünk. Két-három részre osztjuk, és néhány csepp különböző színű festékkel mindegyiket megfestjük. A fánkok egyik felét belemártogatjuk az egyik mázba. Amikor félig megszárad, zsírpapírból kis töltcséreket készítünk és segítségükkel más színű cukormázból szemet, szájat, orrot rajzolunk a fánkokra, így lesz álarcuk. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Instrukciók![]() Ha ezt a receptet el akarod készíteni, érdemes ezt az oldalt is átnézni, ahol a fánk készítéshez olvashatsz tippeket! Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Szalagos farsangi fánk receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Tolófánk receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Farsangi fánk receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||