Almás, káposztás csirke recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Almás, káposztás csirke receptje, elkészítése

A tepsiben elterítjük a felkarikázott hagyma felét, meghintjük szerecsendióval és borssal. Vékonyra karikázunk 2 kicsumázott, megmosott almát. Rászórjuk az apróra vágott savanyú káposzta felét, sorban elhelyezzük a sózott, borsozott, kevés lisztbe mártott, félbevágott csirkecombokat. Erre a megmaradt hagymakarika, 2 alma és a maradék savanyú káposzta kerül – ebben a sorrendben! Az utolsó almát is elosztjuk a tetején, végül a reszelt sajttal meghintjük. Az olajjal, a zúzott fokhagymával és a sóval elkevert tejfölt rálocsoljuk. Alufóliával befedve előmelegített forró sütőben egy órán át közepes lángon pároljuk. Végül a fóliát levéve pirosra pirítjuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 db csirkecomb
  • 4 fej vöröshagyma
  • 5 db alma
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál szerecsendió (őrölt)
  • szükség szerint sajt
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors (törött)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Erika

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8.33333
Átlagérték: 8.3 (3 szavazat)
Értékelés: nincs