Amerikai-magyar szalonnás burgonyasaláta recept

Tomi képe
Súgó megjelenítése

Amerikai-magyar szalonnás burgonyasaláta receptje, elkészítése

Megfőzzük, s amint lehűlt, meghámozzuk és szeletekre vágjuk a burgonyát, kisütjük a szalonnát, kivesszük a serpenyőből, zsírjában felforraljuk az ecetes vizet, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a borsot. A folyadékot ráöntjük a burgonyára, s egy éjszakára állni hagyjuk. Reggel rászórjuk a burgonyára a hagymát, a zellert, a zöldpaprikát és a tojást, rátördeljük a sült szalonnát, óvatosan összerázzuk, vigyázva, hogy a burgonyaszeletek ne törjenek össze, s egy darabig szobahőmérsékleten állni hagyva tálaljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 8 db burgonya
  • 5 szelet húsos császárszalonna
  • 1⁄2 dl ecet 2 dl vízzel vegyítve
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1⁄2 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1⁄2 fej hagyma apróra vágva
  • 4 db zellerzöldje finomra vágva
  • 1⁄2 db zöldpaprika
  • 3 db keményre főtt tojás apróra vágva

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
10
Átlagérték: 10 (1 vote)
Értékelés: nincs