Amerikai-magyar szalonnás burgonyasaláta recept |
|||||||
Amerikai-magyar szalonnás burgonyasaláta receptje, elkészítéseMegfőzzük, s amint lehűlt, meghámozzuk és szeletekre vágjuk a burgonyát, kisütjük a szalonnát, kivesszük a serpenyőből, zsírjában felforraljuk az ecetes vizet, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a borsot. A folyadékot ráöntjük a burgonyára, s egy éjszakára állni hagyjuk. Reggel rászórjuk a burgonyára a hagymát, a zellert, a zöldpaprikát és a tojást, rátördeljük a sült szalonnát, óvatosan összerázzuk, vigyázva, hogy a burgonyaszeletek ne törjenek össze, s egy darabig szobahőmérsékleten állni hagyva tálaljuk. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Téli vitaminsaláta receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Hagymás burgonyasaláta receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Vegyes nyári saláta receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||