Avokádó krém, pirítósra recept |
|||||||
Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Instrukciók![]() Közvetlenül fogyasztás előtt készítsük, mert hamar megbarnul. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Savanyúleves receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Mis-más saláta receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Tavaszi vitamintál receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||
Kipróbáltam, fantasztikusan finom!!!!! Köszi!!!
Én összetöröm az avokádót, teszek bele citrom levet telemeat(sós túró) apróra vágott hagymát,(a reszelt hagyma megkeseriti)egy főt tojást megreszelve, és egy kevés joghurtot. Ezeket jól összekavarom, és mint előételnek tálalom.
Sziasztok!
Sajnos fokhagyma és vöröshagyma tilalom alatt vagyok, így egy teljesen más avokádókrémet készítettem, és mondhatom isteni lett.
1 avokádót villával összetörtem, hozzáadtam 1 evőkanál szezám-masszát (arab boltokban kapható, a neve Tahina pasta), 1 teáskanál boltban kapható zöld pesto szószt, 1 evőkanál mascarponét, pici őrölt fehér borsot és megszórtam egy kis borsikafűvel, megsóztam. Jól összedolgoztam. Isteni lett akár pirítóssal, akár (szintén arab boltban kapható) vékony pitával. Pitával úgy szoktam enni, hogy letépek a pitából egy falatnyit, és mintha egy kanállal mernék a szószból. Nem mondom, hogy a fokhagyma nem hiányzik, de igazából az mindenből hiányzik. Hasonlóképpen szoktam készíteni csicseriborsó krémet csak abba teszek még egy kis tejfölt vagy joghurtot, hogy kenhetőbb, simább legyen.
SiteAdmin: Kedves Éva, köszönjük az új receptet!
Sziasztok! Én 1 főtt tojást is teszek hozzá, tejföl helyett pedig majonézt. Póréhagymát, vagy zöldhagymát használok hozzá. Martogatósnak és piritósra is nagyon finom.
SiteAdmin Köszi az ötletet!
Az igazi guacamoliban van egy kis jalapeno paprika, vagy ha Magyarorszagon nincs, akkor egy pici csípős paprika, cilantro - ez adja meg az igazi izét, fokhagyma, egy kis hagyma( semmiképp nem egy egész hagyma, egy avokádóhoz az tulzás), só, bors , apróra vágott parit (SiteAdmin pari, mint paradicsom?) is szoktak bele tenni, de nem a leveses részét( de nem muszáj) , és tejföl olyat soha nem hallottam hogy lenne benne, de aki úgy szereti, hát legyen.
Amerikában, Mexicóban ezt chipszel szokták enni, mártogatni, vagy akar salátára is teszik.
Az avokádó nagyon egészséges, 9 hónapos babák már ehetik. Nagyon tápláló, és általában nagyon szeretik főleg lehűtve. ( melegen magában szappan izű)
SiteAdmin Köszi a kiegészítést ...és igazán leírhattad volna, hogy honnan irod ezeket sorokat, kiváncsivá tettél
Sziasztok! Próbáljátok ki a krémet vöröshagyma helyett metélőhagymával, de jó a póré is, nem olyan intenzív! A fokhagymát érdemes piacon idős nénikétől vagy bácsikától vásárolni, én is megjártam vele, csak nekem a sültnél volt keserű, sőt dohos. /Bevásárló központi/
szia az én avokádó krémem akor volt kesrü mikor foghagymát tetem bele . És én három avokádóhoz teszek félfej vöröshagymát .Ugyan is én is csináltam egy egészel és nagyon rossz volt.Tehát én nem teszek bele foghagymát egyáltalán.
Szia!
Az avokádó krémed nem a fokhagymától, hanem a reszelt vöröshagymától lett keserű. A vöröshagymát nem szabad reszelni, érdemesebb inkább nagyon apróra vágni. Próbáld ki így.
Szia!
Már készítemmen avokadókrémet isteni volt, most viszon olyan keserű lett, és nem tudom mitől?
1 fej lilahagymát tettem 3 db avokádóhoz, lehet, hogy sok?
Szia!
Az avokádókrém valószínűleg a reszelt hagymától lett keserű. A hagymát nem szabad reszelni, mert keserű lesz, érdemesebb inkább nagyon apróra vágni.
Sziasztok!
Az avokádó nem barnul meg, ha a maradék krémbe visszatesszük a magját és úgy be a hűtőbe (guacamole-nal működik, gondolom itt is!) Üdv!
Szia én nagyon szeretem az avokádót és márkipróbáltuk finom nagyon!
Szia, az avokádó krémet ma készítettem el, kellemes, lágy pirítós feltétet kaptam. A hagymával csínyján kell bánni, mert nagyon harsány az íze, elnyomja az avokádó lágyságát.
Ági
Szia! Én kipróbáltam és az egész családnak ízlett, igaz most ettünk először avokádót. Ajánlom mindenkinek, nagyon finom!
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
Sziasztok, elkészítettem a recept szerint a krémet, annyi különbséggel, hogy tettem hozzá egy kis főtt tojást és egy kis friss és apróra vágott petrezselymet. Fantasztikus lett a krém, természetesen pirítóssal fogyasztottuk ma reggelire. Köszönet a receptért aranyat ért
.
Mindenkinek minden szép és jót kívánok a továbbiakra.