Barackos-vaníliás rétes recept |
|||||
Barackos-vaníliás rétes receptje, elkészítéseElőmelegítjük a sütőt 190 fokra. Összeforraljuk a tejszínt a kristálycukorral. A pudingport elkeverjük a tejjel és a tejszínhez öntve sűrű pudingot főzünk belőle. Hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és teljesen hagyjuk kihűlni. Szétszedjük a réteslapokat, megkenjük őket egyenként olvasztott vajjal és egy vizes konyharuhára rakjuk egymásra rétegezve, egy csíkba rakjuk a pudingot a réteslap szélére, majd belenyomkodjuk a felszeletelt barackokat ( én befőttel csináltam és úgy is nagyon finom volt). A konyharuha segitségével feltekerjük szorosan a réteslapokat, majd megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk apróra vágott dióval és barna porcukorral. Berakjuk a sütőbe és 12 perc alatt pirosra sütjük. Mikor megsült, picit hagyjuk kihűlni és csak azután szeleteljük fel. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Instrukciók![]() SiteAdmin: Kedves Nancy, Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Joghurtos kuglóf receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Mazsolás muffin receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Datolyás muffin receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||