Barackos-vaníliás rétes recept

Nancy képe
Súgó megjelenítése

Barackos-vaníliás rétes receptje, elkészítése

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Összeforraljuk a tejszínt a kristálycukorral. A pudingport elkeverjük a tejjel és a tejszínhez öntve sűrű pudingot főzünk belőle. Hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és teljesen hagyjuk kihűlni. Szétszedjük a réteslapokat, megkenjük őket egyenként olvasztott vajjal és egy vizes konyharuhára rakjuk egymásra rétegezve, egy csíkba rakjuk a pudingot a réteslap szélére, majd belenyomkodjuk a felszeletelt barackokat ( én befőttel csináltam és úgy is nagyon finom volt). A konyharuha segitségével feltekerjük szorosan a réteslapokat, majd megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk apróra vágott dióval és barna porcukorral. Berakjuk a sütőbe és 12 perc alatt pirosra sütjük. Mikor megsült, picit hagyjuk kihűlni és csak azután szeleteljük fel.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 3 db réteslap
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 dl tej
  • 1⁄2 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg sárgabarack
  • 1 db tojás
  • 2 dkg barnacukor

Instrukciók

SiteAdmin: Kedves Nancy,
Köszönjük a receptet!

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Elkészítés ideje45 perc
8
Átlagérték: 8 (1 vote)
Értékelés: nincs