Bolognai spagetti recept |
|||||||
Bolognai spagetti receptje, elkészítéseA hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk a zeller zödjét finomra vágjuk, a leveskockát feloldjuk 2 dl forró vízben. Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a zöldségeket, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a húslevest, a darált marhahúst, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk csipetnyi cukorral, s időnként megkeverve 30-40 percig pároljuk. A spagetti megfőzésének olaszos módja: marokra fogva beleengedjük a spagetti végét a forró vízbe, s ahogy megpuhul, fokozatosan utánaengedünk, mindaddig, amíg a csomó vége belecsúszik a vízbe, anélkül, hogy eltörne. Leszűrjük, s lehetőleg mindenkinek a tányérjába külön tálaljuk. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Négysajt mártásos tészta receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Gombás-sonkás spagetti receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Makaróni cukkinis húsmártással receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||