Bolognai spagetti recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Bolognai spagetti receptje, elkészítése

Bolognai spagetti

A hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk a zeller zödjét finomra vágjuk, a leveskockát feloldjuk 2 dl forró vízben. Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a zöldségeket, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a húslevest, a darált marhahúst, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk csipetnyi cukorral, s időnként megkeverve 30-40 percig pároljuk. A spagetti megfőzésének olaszos módja: marokra fogva beleengedjük a spagetti végét a forró vízbe, s ahogy megpuhul, fokozatosan utánaengedünk, mindaddig, amíg a csomó vége belecsúszik a vízbe, anélkül, hogy eltörne. Leszűrjük, s lehetőleg mindenkinek a tányérjába külön tálaljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 40 dkg spagetti
  • 4 dkg parmezán , vagy azt helyetesítő más reszelt sajt
  • 1 fej hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • kevés zeller zöldje
  • 1⁄2 db húsleveskocka
  • 1 evőkanál olaj
  • 30 dkg darált marhahús
  • 7 dkg paradicsompüré
  • 1 db babérlevél
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint cukor

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 óra
8.4
Átlagérték: 8.4 (5 szavazat)
Értékelés: nincs