Bounty torta recept |
|||||||
Bounty torta receptje, elkészítéseA tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A vizet apránként hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a liszttel és a sütőporral összekevert kakaót is. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 35 perc alatt megsütjük. Ezután a sütőt elzárjuk, az ajtaját kinyitjuk és még 10 percig benne hagyjuk. A töltelékhez felverjük a tejszínhabot, a végén hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, meg a habfixálót majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. A tortakorong tetejét 1 cm vastagon levágjuk, majd a belsejét is kikaparjuk, úgy, hogy kb. 1 cm vastag pereme maradjon. A kókuszos tejszínt a helyére töltjük, elsimítjuk, a tetejét visszarakjuk és rövid időre hűtőbe tesszük. A mázhoz valókat a vaj kivételével lábasba öntjük és kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat. Amikor már szinte hideg, a tortát körben vastagon bevonjuk vele, majd hűtőbe tesszük dermedni egész éjszakára. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. A máz nem lesz rajta szilárd, hanem pudingszerű. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Finom kókusz szelet receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Dorottya szelet receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Méteres kalács receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||