Csirkehúsleves recept |
|||||||
Csirkehúsleves receptje, elkészítéseA csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, zellerzölddel, paprikával, paradicsommal ízesítem. Amikor felfőtt a leves, a habját leszedem róla, és hozzáadom a megtisztított darabokra vágott zöldségeket. Addig főzöm amíg a hús, és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 2 óra). Amikor majdnem kész a csirkemájat is hozzáadjuk. Csigatésztát főzök hozzá. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Jegyzet![]() Volt egy kis darab karaj a hűtőben (kb. 10-20 dkg), azt is belefőztem. A csirkehús ízlés szerint lehet akár comb, mellehúsa is, a mi családunkban a szárny, és a nyak a "menő" Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Vegeta receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Vegyes zöldség leves receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Hamis gulyásleves receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||