Csirkehúsleves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Csirkehúsleves receptje, elkészítése

Csirke húsleves

A csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, zellerzölddel, paprikával, paradicsommal ízesítem. Amikor felfőtt a leves, a habját leszedem róla, és hozzáadom a megtisztított darabokra vágott zöldségeket. Addig főzöm amíg a hús, és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 2 óra). Amikor majdnem kész a csirkemájat is hozzáadjuk. Csigatésztát főzök hozzá.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 10 db csirkeszárny
  • 8 db csirkenyak
  • 6 db csirkemáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1 szelet kelkáposzta
  • 1 db karalábé
  • 1 db zellergumó
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • izlés szerint
  • izlés szerint szemesbors

Jegyzet

Volt egy kis darab karaj a hűtőben (kb. 10-20 dkg), azt is belefőztem. A csirkehús ízlés szerint lehet akár comb, mellehúsa is, a mi családunkban a szárny, és a nyak a "menő" Smile

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Anyukám

Elkészítés ideje2 óra
8.69231
Átlagérték: 8.7 (13 szavazat)
Értékelés: nincs