Csirkekrémleves recept |
|||||||
Csirkekrémleves receptje, elkészítéseA csirkemellet megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. A megtisztított megmosott hasábokra vágott zöldségeket a hagymával egy liter vízben puhára főzzük. Ezután a csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, az egyik mellet vékony metéltre vágjuk, a másikat pedig a zöldséggel együtt botmixer segítségével összeturmixoljuk. A lisztből a margarinnal világos rántást készítünk, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Néhány kanál levessel felengedjük, majd a leveshez öntjük, és besűrítjük vele. Visszatesszük a levesbe az összeturmixolt zöldségeket és a csirkemellett. Sóval, borssal ízesítve forralunk egyet rajta, majd a tűzről levéve, belecsurgatjuk a tejszínben simára kevert tojássárgájákat. Beletesszük a húscsíkokat, s citromlével savanyítjuk. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Zellerkrémleves receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Brokkolikrémleves receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Lencsekrémleves receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||