Csirkekrémleves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Csirkekrémleves receptje, elkészítése

A csirkemellet megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. A megtisztított megmosott hasábokra vágott zöldségeket a hagymával egy liter vízben puhára főzzük. Ezután a csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, az egyik mellet vékony metéltre vágjuk, a másikat pedig a zöldséggel együtt botmixer segítségével összeturmixoljuk. A lisztből a margarinnal világos rántást készítünk, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Néhány kanál levessel felengedjük, majd a leveshez öntjük, és besűrítjük vele. Visszatesszük a levesbe az összeturmixolt zöldségeket és a csirkemellett. Sóval, borssal ízesítve forralunk egyet rajta, majd a tűzről levéve, belecsurgatjuk a tejszínben simára kevert tojássárgájákat. Beletesszük a húscsíkokat, s citromlével savanyítjuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 5 dkg margarin
  • 3 dkg liszt
  • 1 db citrom (csak a leve)
  • 2 db tojás (csak a sárgája)
  • 1 dl főzőtejszín

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
6.18182
Átlagérték: 6.2 (11 szavazat)
Értékelés: nincs