Csirkesaláta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Csirkesaláta receptje, elkészítése

A csirkehúst kockára vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, alufóliába csomagoljuk, és sütőben, a saját gőzében puhára pároljuk. A zöldségeket alaposan megmossuk és leszárítjuk. A saláta leveleit apróra összetépkedjük, vagy késsel összevágjuk, a többit felkarikázzuk. A zöldségeket és a kihűlt húst üvegtálba tesszük. Fél deci vízben addig kevergetjük az ecetet és a cukrot, amíg a cukorszemcsék elolvadnak. Hozzákeverjük az olajat és az előkészített salátára öntjük. Óvatosan átforgatjuk, és hűtőben tároljuk. Tetszőleges zöldségekkel díszítjük a tetejét.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 db csirkemellfilé
  • izlés szerint só, bors, ételízesítő
  • 1 fej saláta
  • 1 csomag retek
  • 3 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • 1 db kisebb kígyóuborka
  • 1 kiskanál ecet (20%-os)
  • 2 kiskanál cukor
  • 2 kiskanál olaj

Jegyzet

Levesben főtt, vagy maradék sült csirkehússal is készíthetjük. Ecet helyett citromlét is használhatunk.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs