Csirkesaláta recept |
|||||||
Csirkesaláta receptje, elkészítéseA csirkehúst kockára vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, alufóliába csomagoljuk, és sütőben, a saját gőzében puhára pároljuk. A zöldségeket alaposan megmossuk és leszárítjuk. A saláta leveleit apróra összetépkedjük, vagy késsel összevágjuk, a többit felkarikázzuk. A zöldségeket és a kihűlt húst üvegtálba tesszük. Fél deci vízben addig kevergetjük az ecetet és a cukrot, amíg a cukorszemcsék elolvadnak. Hozzákeverjük az olajat és az előkészített salátára öntjük. Óvatosan átforgatjuk, és hűtőben tároljuk. Tetszőleges zöldségekkel díszítjük a tetejét. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Jegyzet![]() Levesben főtt, vagy maradék sült csirkehússal is készíthetjük. Ecet helyett citromlét is használhatunk. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Tavaszi vitamintál receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Húsvéti sonkasaláta receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Paradicsomlé házilag receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||