Édes-savanyú csirkemell recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Édes-savanyú csirkemell receptje, elkészítése

Édes savanyú csirkemell rizzsel

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a paprikát kimagozzuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát 8 cikkre szeleteljük, az ananászt kis szeletekre, a gyömbért is vékony szeletekre vágjuk. Az olajat megmelegítjük egy serpenyőben, és a csirkemell csíkokat megpirítjuk benne, majd kivesszük a húst. Ugyanebben a serpenyőben a paprikát, és a hagymát, pár percig sütjük a végén hozzáadjuk a gyömbérdarabokat és ezzel is sütjük pár percig, a gyömbért a végén kiszedjük belőle.
A narancslevet, az ecetet, a ketchupot és a mézet összeforraljuk, hozzáadjuk az ananászdarabokat és a húst, további 5 percig főzzük, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Rizzsel tálaljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 fej közepes lila hagyma
  • 40 dkg ananász
  • 1 db gyömbérgyökér (1-2 cm)
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl narancslé
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 2 dl ketchup
  • 2 evőkanál méz
  • izlés szerint
  • izlés szerint őrölt bors

Jegyzet

Nem volt otthon csak fehérborecetem.

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje45 perc
8.53846
Átlagérték: 8.5 (13 szavazat)
Értékelés: nincs