Epres túrócsemege recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Epres túrócsemege receptje, elkészítése

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd lecsumázzuk, és a négy legnagyobb szemet a díszítésre félretesszük, a többit kisebb darabokra vágjuk. A túrót áttörjük, a tejföllel (vagy kefírrel), a citromlével meg a cukorral kikeverjük, és a felét négy mély üvegkehelybe töltjük. Erre az összevágott eper meg a maradék túrókrém kerül, és ezt a felső részt csak egyszer megkeverjük. Tálalásig jégbe hűtjük, és mielőtt kínálnánk, a tetejét tejszínhabbal meg a félretett eperszemekkel díszítjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 15 dkg túró
  • 4 dl tejföl (vag kefír)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve
  • 40 dkg földieper
  • tejszínhab a tetejére

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje20 perc
3.66667
Átlagérték: 3.7 (3 szavazat)
Értékelés: nincs