Epres túrócsemege recept |
|||||||
Epres túrócsemege receptje, elkészítéseAz epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd lecsumázzuk, és a négy legnagyobb szemet a díszítésre félretesszük, a többit kisebb darabokra vágjuk. A túrót áttörjük, a tejföllel (vagy kefírrel), a citromlével meg a cukorral kikeverjük, és a felét négy mély üvegkehelybe töltjük. Erre az összevágott eper meg a maradék túrókrém kerül, és ezt a felső részt csak egyszer megkeverjük. Tálalásig jégbe hűtjük, és mielőtt kínálnánk, a tetejét tejszínhabbal meg a félretett eperszemekkel díszítjük. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Gyümölcssaláta tojáslikőrrel receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Vaníliás túrórudacskák receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Túrós egérke receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||