Fekete-erdő torta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Fekete-erdő torta receptje, elkészítése

Fekete-erdő torta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd hozzákeverjük a kakaóport, a végén óvatosan beleforgatjuk tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, előmelegített (170 fokon) sütőben sütjük (kb. 40 perc). A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadagoljuk a porcukrot. A zselatint a tejjel összekeverjük, forrásig melegítjük, majd langyosra hűtjük és a habhoz adjuk, habverővel alaposan összedolgozzuk. A kihűlt piskótatésztát kettévágjuk, megkenjük meggylekvárral, és egy sorban rakunk rá magozott meggyet, és rákenjük a tejszínes krém felét, a másik felével a bevonjuk a tetejét, és az oldalát.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 db tojás
  • 34 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 9 evőkanál víz
  • csipetny
  • szükség szerint meggylekvár
  • szükség szerint magozott meggy
  • 5 dl hulala
  • 1 csomag zselatin
  • 1 dl tej

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje2 óra
7.33333
Átlagérték: 7.3 (3 szavazat)
Értékelés: nincs