Fetás káposztasaláta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Fetás káposztasaláta receptje, elkészítése

Fetás káposztasaláta

Káposztából a fehérkáposzta, paprikából a sárga húsú paprika a javasolt. A káposztát felszeleteljük fél ujjnyi vastagra. Az uborkát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk és megsózzuk. A paprikát is vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, majd szintén vékony szeletekre vágjuk. A feta sajtot felkockázzuk. Egy mély tálba rakjuk az összedarabolt alapanyagokat, és ráöntjük a kefírrel összekevert ezersziget salátatöntetet, és óvatosan összekeverjük. 1-2 órára lehűtjük. Grill húsokhoz nagyon finom saláta.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 1⁄2 kg káposzta
  • 2 db kígyóuborka
  • 3 db sárga húsú paprika
  • 2 fej hagyma
  • 50 dkg feta sajt
  • 6 dl kefír
  • 2 db ezersziget salátaöntet fűszerkeverék
  • izlés szerint

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

Márti, a Tesóm

Elkészítés ideje30 perc
10
Átlagérték: 10 (3 szavazat)
Értékelés: nincs