Frankfurti leves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Frankfurti leves receptje, elkészítése

Frankfurti leves

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát, és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, és apróra vágott petrezselyemzölddel. Felengedjük vízzel. Mikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát. Ha már majdnem kész egy kicsi olajon a liszttel rántást készítünk, kevés pirospaprikát szórunk rá, és tejföllel simára keverve a leveshez öntjük. A végén hozzáadjuk az előzőleg olajban megpirított virslikarikákat, és összeforraljuk a levest.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db burgonya
  • olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors, pirospaprika
  • majoranna
  • petrezselyem zöldje
  • 2 dl tejföl
  • 8 db füstli

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 óra
7.71429
Átlagérték: 7.7 (21 szavazat)
Értékelés: nincs