Húsvéti őzgerinc recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Húsvéti őzgerinc receptje, elkészítése

Húsvéti őzgerinc

A répát kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, 3 darabot apró kockákra vágunk. A parizelt, az uborkát is kockákra vágjuk. A borsókonzervről a levét leszűrjük. 1 dl vízben a húsleveskockát és a zselatint megfőzzük, összekeverjük a majonézzel, sóval, borssal, citromlével, kevés porcukorral ízesítjük, hozzáadjuk tejfölt. Az őzgerinc formát kibéleljük a gépsonka szeletekkel úgy, hogy oldalt a szeletek kilógjanak. Az összekockázott répát, uborkát, tojást, parizelt és a zöldborsót összekeverjük a mártással, a felét beleöntjük az őzgerinc formába, a közepére helyezzük az egészben hagyott főtt tojásokat, és ráöntjük a massza másik felét, a lelógó gépsonkaszeleteket ráborítjuk, hogy a tetejét befedje. Legalább 1 napra hűtőszekrénybe rakjuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 8 szelet gépsonka
  • 3 db sárgarépa
  • 1⁄2 doboz konzerv zöldborsó
  • 3 db ecetes uborka
  • 8 db tojás
  • 10 dkg parizel
  • 1 dl tejföl
  • 1⁄2 db húsleveskocka
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 tubus majonéz (nagy tubus)
  • izlés szerint só, bors
  • izlés szerint citromlé
  • csipetny porcukor

Jegyzet

A főtt tojások végeit késsel levágjuk, ezt felapríthatjuk a masszához, és így könnyebb lesz az összeillesztés.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Juzsi

Elkészítés ideje1 óra
9
Átlagérték: 9 (12 szavazat)
Értékelés: nincs
Anonymous
Ilyet Én is szoktam

Ilyet Én is szoktam csinálni,csak még teszek bele kockára vágott almát és főtt burgonyát !!
Nagyon finom !!! Smile))

Anonymous
Húsvéti özgerinc Recept

A recept nem-e talán 10dkg "Párizsi Szalámit" kiván? Máskülömben ha tévedtem mi az a "parizel"?Parizer?--talán nem ? Ez nem Magyar nyelven van....Egy kis felvilágositást szépen kérek.
István

Anonymous (nem ellenőrzött)
jajj de jó itt beszólogatni

jajj de jó itt beszólogatni, mi? Hát akkor tessék: a külöMben, jobb lenne külöNben-nek is!

SiteAdmin: Jogos és köszi a hozzászólást Smile ...és ha már itt tartunk, a "nem-e talán" is ugye egy tipikus magyar szóhasználat, a "ha" előtti, és a "tévedtem" utáni kötelező vesszőről már nem is beszélve...
...én kezdem megszokni, hogy egyeseknél ez a nívó...

Anonymous (nem ellenőrzött)
Anonymos

Kedves István...

èrdekes a hozzászolása,hisz én már 41-éve nem élek Magyar országon és azért rögtön megértetettem a receptett,holott ritkán beszélek magyarul.
Talán kicsit rossz indulatu volt a küldövel szemben,könyü kritizálni talán lehetne az Ön nagy tudás´t is kritizálni??Inkább dicsérje meg ,mint ilyen rosszindulatu vélemént irni.

ûdvözlettel

farmor

Tündüs
Tündüs képe
Offline
Regisztrált: 2008-07-30
Pontjai: 13071
Helyesen: párizsi felvágott

Helyesen: 10 dkg párizsi felvágott (parizer).

Anonymous
húsvéti őzgerinc

Tényleg nagyon könnyű elkészítési és emésztési szempontból is. Nagy örömöt okoztam vele a családnak húsvétkor és további megbízást kaptam ilyen receptek felderítésére.

SiteAdmin
SiteAdmin képe
Offline
Regisztrált: 2008-07-28
Pontjai: 4763
Re: húsvéti őzgerinc...

Kedves Ágnes,
Először is, üdvözlünk tagjaink között , másodrészt pedig őszintén remélem, hogy még sok hasonló receptet találsz oldalunkon