Húsvéti őzgerinc recept |
|||||||
Húsvéti őzgerinc receptje, elkészítéseA répát kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, 3 darabot apró kockákra vágunk. A parizelt, az uborkát is kockákra vágjuk. A borsókonzervről a levét leszűrjük. 1 dl vízben a húsleveskockát és a zselatint megfőzzük, összekeverjük a majonézzel, sóval, borssal, citromlével, kevés porcukorral ízesítjük, hozzáadjuk tejfölt. Az őzgerinc formát kibéleljük a gépsonka szeletekkel úgy, hogy oldalt a szeletek kilógjanak. Az összekockázott répát, uborkát, tojást, parizelt és a zöldborsót összekeverjük a mártással, a felét beleöntjük az őzgerinc formába, a közepére helyezzük az egészben hagyott főtt tojásokat, és ráöntjük a massza másik felét, a lelógó gépsonkaszeleteket ráborítjuk, hogy a tetejét befedje. Legalább 1 napra hűtőszekrénybe rakjuk. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Jegyzet![]() A főtt tojások végeit késsel levágjuk, ezt felapríthatjuk a masszához, és így könnyebb lesz az összeillesztés. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Tormás sonkarolád receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Sonkatekercs receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Finom sóstorta receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||
A recept nem-e talán 10dkg "Párizsi Szalámit" kiván? Máskülömben ha tévedtem mi az a "parizel"?Parizer?--talán nem ? Ez nem Magyar nyelven van....Egy kis felvilágositást szépen kérek.
István
jajj de jó itt beszólogatni, mi? Hát akkor tessék: a külöMben, jobb lenne külöNben-nek is!
SiteAdmin: Jogos és köszi a hozzászólást ...és ha már itt tartunk, a "nem-e talán" is ugye egy tipikus magyar szóhasználat, a "ha" előtti, és a "tévedtem" utáni kötelező vesszőről már nem is beszélve...
...én kezdem megszokni, hogy egyeseknél ez a nívó...
Kedves István...
èrdekes a hozzászolása,hisz én már 41-éve nem élek Magyar országon és azért rögtön megértetettem a receptett,holott ritkán beszélek magyarul.
Talán kicsit rossz indulatu volt a küldövel szemben,könyü kritizálni talán lehetne az Ön nagy tudás´t is kritizálni??Inkább dicsérje meg ,mint ilyen rosszindulatu vélemént irni.
ûdvözlettel
farmor
Helyesen: 10 dkg párizsi felvágott (parizer).
Tényleg nagyon könnyű elkészítési és emésztési szempontból is. Nagy örömöt okoztam vele a családnak húsvétkor és további megbízást kaptam ilyen receptek felderítésére.
Kedves Ágnes,
Először is, üdvözlünk tagjaink között , másodrészt pedig őszintén remélem, hogy még sok hasonló receptet találsz oldalunkon
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
Ilyet Én is szoktam csinálni,csak még teszek bele kockára vágott almát és főtt burgonyát !!
))
Nagyon finom !!!