Kalocsai halászlé recept

Lisztes képe
Súgó megjelenítése

Kalocsai halászlé receptje, elkészítése

Halászlé Kalocsai módra

A halakat (compó harcsa keszeg stb.) megtisztítjuk, a ponty fejét, farkát és a többi halat hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, zöldpaprikát, és állandó forrással 1,5 óráig főzzük, míg az alaplé elkészül. Közben a ponty "derekát" vastagabb, kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, hogy ne essen szét a főzés során. Enyhén besózzuk, pirospaprikával megszórjuk, kevés reszelt vöröshagymát teszünk rá, s állni hagyjuk. Az alaplevet ha kész, átpaszirozzuk, és beletesszük az előkészitett pontyszeleteket. Újbóli forrás után megszórjuk őrölt paprikával, beledobjuk a cseresznyepaprikát, és kb 30 perc alatt készre főzzük.
Gyufatésztával tálaljuk. Smile

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 70 dkg vegyes hal
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg zöldpaprika
  • 1 db erőspaprika
  • 2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
  • izlés szerint

Instrukciók

A víz mennyisége nagyon fontos: A halhoz kilónként maximum 1,5 liter vizet tegyünk.! Smile

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

receptmagazin

Elkészítés ideje2 óra
6.77778
Átlagérték: 6.8 (9 szavazat)
Értékelés: nincs
Anonymous (nem ellenőrzött)
a kalocsai halászlevet nem

a kalocsai halászlevet nem passzírozzák!!!!!! mint ahogy a dunai halleveket sem általában!