Kráter szelet recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Kráter szelet receptje, elkészítése

Kráter szelet

A vaníliás pudigot megfőzzük a tejjel, cukorral, majd kihűtjük, közben néha megkeverjük. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejet, olajat, kakaóport, és a liszttel összekevert sütőport, végül összekeverjük a keményre felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot.
Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. (kb. 35 perc). Közben összekeverjük a tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral, és citrom reszetl héjával. A megsült sütemény tetejére öntjük, és visszatoljuk a még forró sütőbe, és hagyjuk rászáradni.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 5 db tojás (tésztához)
  • 1 csomag vaníliás cukor (tésztához)
  • 1 dl tej (tésztához)
  • 1 dl olaj (tésztához)
  • 2 evőkanál kakaópor (tésztához)
  • 25 dkg liszt (tésztához)
  • 25 dkg porcukor (tésztához)
  • 1 csomag sütőpor (tésztához)
  • 6 dl tej (krémhez)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (krémhez)
  • 4 evőkanál kristálycukor (krémhez)
  • 1 doboz tejföl (nagy-375 g) - a tetejére
  • 4 evőkanál porcukor (tetejére)
  • 1 csomag vaníliás cukor (tetjére)
  • 1 db citrom reszelt héja (tetejére)

Jegyzet

A puding lehet puncsos vagy epres is.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Internet + Márti

Elkészítés ideje1 óra
7.77778
Átlagérték: 7.8 (9 szavazat)
Értékelés: nincs