Kuglóf recept |
|||||||
Kuglóf receptje, elkészítéseAz élesztőt 2 dl édes tejben megkelesztjük. Habosra keverjük a puha vajat vagy margarint a többi cukorral, a tojássárgákkal, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, végül a megfutatott élesztőt meg a lisztet. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy kelt tésztát kapjunk, végül közékeverjük a mazsolát. Amikor már hólyagos, kivajazott kuglóf formába öntjük (kb. félig érjen benne), és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Előmelegített sütőben, de a tüzet 5 perc múlva mérsékelve kb. 40 percig sütjük. Ha egy tűt beleszúrunk és már nem tapad rá ragacsos massza, akkor jó. Azon melegen tálra borítjuk, és meghintjük vaníliás porcukorral. Bevonhatjuk csokoládémázzal is. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Túrós batyu receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Horthy diós receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Lekváros bukta receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||