Legjobb 10 recept (a szavazatok alapján)
(8 szavazat) A kifliket félbevágjuk, a belsejét kiszedjük. A túrót a tojás sárgájával, vaníliás és kristálycukorral összekeverjük majd teáskanál segítségével megtöltjük a kifliket . Kevés olajat felhevítünk, és abban kisütjük a kiflit, hogy jó ropogós legyen. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
|
|||
(7 szavazat) A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A vizet apránként hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a liszttel és a sütőporral összekevert kakaót is. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 35 perc alatt megsütjük.
|
|||
(7 szavazat) A tésztához valókat a rum kivételével összekeverem, amikor már jó morzsalékos hozzáadom a rumot, és ezzel is jól átkeverem. Az így kapott tésztacipót 2 részre osztom, lapokká nyújtom és tepsi hátán sütőpapíron (kb. 200 fokon, 15 perc) megsütöm.
|
|||
(10 szavazat) A tészta elkészítése: A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkavarjük, majd az egészet összedolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle, tepsibe tesszük és világosra sütjük.
|
|||
(12 szavazat) A zsírt, a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a lisztet és a vaníliát a tejjel összegyújruk. 2 órán át pihentetjük, majd dió nagyságúra formáljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, de ne túl közel egymáshoz. Rózsaszínűre sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tészta lapos oldala felől a közepét éles késsel kivájjuk, a morzsát a töltelékhez felhasználjuk.
|
|||
(7 szavazat) A paradicsomot leforrázzuk, a héját leszedjük, cikkekre vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, ujjnyi darabokra szeleteljük. A 3 nagy fej hagymát megtisztítjuk, ketté vágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát (adhatunk hozzá 1-2 gerezd fokhagymát is), majd megszórjuk pirospaprikával (a tűzről levéve), és hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát, kb. |
|||
(21 szavazat) Egy kis darab gyömbért (kb: 2x3 cm) apróra kockázok és fél liter forralt vízzel leöntöm. 10 percig állni hagyom, majd leszűröm és cukorral ízesítve azonnal fogyaszthatjuk. Cukor helyett mézzel is ízesíthetjük. Ha kicsit tovább áll erősebb, "csípősebb" lesz az íze.
|
|||
(10 szavazat) A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Belerakjuk a csirkemájat, majorannával, borssal fűszerezzük és készre sütjük. Vajjal és mustárral, összeturmixoljuk és ízlés szerint sózzuk. |
|||
(20 szavazat) A zöld dió akkor jó befőttnek, ha belül még puha. Május végétől érdemes elkezdeni. Egy darabot késsel kettévágunk, ha nem akad meg a kés a héjában akkor jó lesz befőttnek.
|
|||
(13 szavazat) Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk. A sima liszthez hozzáadjuk a rétes lisztet, tojást, olajat, ízlés szerint sózzuk. Hozzáöntjük a megkelt élesztőt, összedolgozzuk és megkelesztjük. Mikor megkelt (kb. 1 óra) 4 részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. A margarint az összezúzott fokhagymával összekeverjük, megkenjük vele a kinyújtott tésztát, ezt megszórjuk apróra vágott gépsonkával ...
|
|||