Lencsekrémleves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Lencsekrémleves receptje, elkészítése

Lencse krémleves füstöltsajttal

A lencsét átválogatom, és előző este beáztatom. Másnap egy lábasban az olajon megdinsztelem az apróra vágott kis fej vöröshagymát, majd beleteszem a beáztatott lencsét, fokhagymával, babérlevéllel, sóval ízesítem, felöntöm vízzel és lassú tűzön puhára főzöm. Ezután a babérlevelet kiveszem a vízből, és turmixgéppel pépesítem a levest, hozzáadom a mustárt és a tejszínt, majd felforralom. Tálaláskor adhatunk hozzá füstölt sajtkockákat.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 25 dkg lencse
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • izlés szerint
  • izlés szerint füstölt sajt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 óra
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs