Macskaszem sütemény recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Macskaszem sütemény receptje, elkészítése

Macskaszem

Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttajuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a margarinnal és a tojássárgákkal. 3 cipóra osztjuk. A cipókat pihentetés célkül egyenként kinyújtjuk, a szélükre lecsepegtetett, magozott meggyet teszük, és mind a két oldaláról szembe a közepéig tekerünk rajta, úgy, hogy középen maradjon hely a diós tölteléknek: a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük és beletesszük a darált diót. Ezt a tölteléket eloszlatjuk a középső sávban. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és így rakjuk bele a 3 csík süteményt, a meggyes részeket pici tojássárgájával elkevert tejföllel megkenjük, és előmelegített sütőben kb. 200 fokon pirosra sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 14 dkg margarin (tésztához)
  • 4 db tojássárga (tésztához)
  • 1 dkg élesztő (tésztához)
  • 1 dl cukros tej (az élesztőhöz)
  • 30 dkg liszt (tésztához)
  • szükség szerint magozott meggy
  • 4 db tojásfehérje (töltelékhez)
  • 20 dkg kristálycukor (töltelékhez)
  • 20 dkg darált dió (töltelékhez)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Piri mama

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
9.33333
Átlagérték: 9.3 (3 szavazat)
Értékelés: nincs