Magokkal ízesített kenyér házilag II. recept |
|||||||
Magokkal ízesített kenyér házilag II. receptje, elkészítéseAz élesztőt langyos, cukros, lisztes vízben megkelesztjük. A liszteket átszitáljuk, a napraforgót, a tökmagot és a sót hozzákeverjük. A megkelt élesztőt a liszthez öntjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű legyen a tésztánk. Ezután letakarva 40-50 percig kelesztjük. Ez idő letelte után lisztezett gyúródeszkára borítjuk a tésztát, lázán átgyúrjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, 40 percig ismét kelesztjük, étolajjal bekenjük. Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, és ha kész, ismét bekenjük étolajjal. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Jegyzet![]() Én nagyon ritkán sütök kenyeret, de nagyon sokan keresték és kérdezték, hogy hogyan lehet házilag finom kenyeret készíteni. Ezek a házilag elkészíthető kenyér receptek alapművek, szinte minden receptes oldalon megtalálhatók, így bátran merem ajánlani bárkinek ennek a receptnek a kipróbálását is. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Fehér kenyér házilag II. receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Fehér kenyér házilag I. receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Húsvéti sonkáskenyér házilag receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||