Mákvirág kalács recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Mákvirág kalács receptje, elkészítése

Mákvirág

Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatom. A liszthez, hozzáadom a porcukrot, sót, olajat, és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozom a tésztát, és kb. 1 órát kelesztem. Ezután lisztezett gyúrótáblára borítom, kb. 30x40 cm-es téglalappá gyújtom. Megkenem az olvasztott vajjal, rászórom a mákkal, vaníliás cukorral összekevert porcukrot, és ráreszelem a citrom héját. Feltekerem, mint a beiglit, koszorúba hajtom, és kb. 2 ujjnyi vastagon bevagdosom, majd a szeleteket kifordítom. Tojássárgájával megkenem, és előmelegített sütőben, pirosra sütöm. (3-as fokozaton kb. 30-35 perc).

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 3 1⁄2 dl tej
  • 1 kiskanál kristálycukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csipetny
  • 2 evőkanál olaj
  • 8 evőkanál darált mák (töltelékhez)
  • 8 evőkanál porcukor (töltelékhez)
  • 5 dkg olvasztott vaj (tészta kenéséhez)
  • 1 csomag vaníliás cukor (töltelékhez)
  • 1 db citrom reszelt héja (töltelékhez)
  • 1 db tojássárgája (kenéshez)

Jegyzet

Hagyományos gáztúzhelyem van, 8 fokozatú sütővel.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje2 óra
7
Átlagérték: 7 (4 szavazat)
Értékelés: nincs