Mákvirág kalács recept |
|||||||
Mákvirág kalács receptje, elkészítéseAz élesztőt a langyos tejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatom. A liszthez, hozzáadom a porcukrot, sót, olajat, és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozom a tésztát, és kb. 1 órát kelesztem. Ezután lisztezett gyúrótáblára borítom, kb. 30x40 cm-es téglalappá gyújtom. Megkenem az olvasztott vajjal, rászórom a mákkal, vaníliás cukorral összekevert porcukrot, és ráreszelem a citrom héját. Feltekerem, mint a beiglit, koszorúba hajtom, és kb. 2 ujjnyi vastagon bevagdosom, majd a szeleteket kifordítom. Tojássárgájával megkenem, és előmelegített sütőben, pirosra sütöm. (3-as fokozaton kb. 30-35 perc). Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
JegyzetHagyományos gáztúzhelyem van, 8 fokozatú sütővel. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Horthy diós receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Kuglóf receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Sajtos sós rúd I. receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||