Mogyorókrémes sütemény recept |
|||||||
Mogyorókrémes sütemény receptje, elkészítéseA tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a vaníliás cukrot, az olajat, az ásványvizet, és a sütőporral elkevert lisztet, alaposan összekeverem. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm (180 fokon kb. 30-40 perc). Mikor megsült a tészta vékonyan megkenem mogyorókrémmel és hagyom kihűlni. Közben elkészítem a krémet: a tejet a pudingporral megfőzöm, majd beleöntöm az aromát és kihűtöm. A margarint habosra keverem a cukorral, és összekeverem a kihűlt pudinggal. Ezt a krémet rákenem a mogyorókrémmel megkent tésztára. A tetejét megszórhatjuk csokidarával, apróra vágott mogyoróval. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Instrukciók![]() 2,5 dl csészével mértem az adagokat. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Kiwi szelet receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Kinder bueno receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Dorottya szelet receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||