Mogyorókrémes sütemény recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Mogyorókrémes sütemény receptje, elkészítése

Mogyorókrémes süti

A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a vaníliás cukrot, az olajat, az ásványvizet, és a sütőporral elkevert lisztet, alaposan összekeverem. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm (180 fokon kb. 30-40 perc). Mikor megsült a tészta vékonyan megkenem mogyorókrémmel és hagyom kihűlni. Közben elkészítem a krémet: a tejet a pudingporral megfőzöm, majd beleöntöm az aromát és kihűtöm. A margarint habosra keverem a cukorral, és összekeverem a kihűlt pudinggal. Ezt a krémet rákenem a mogyorókrémmel megkent tésztára. A tetejét megszórhatjuk csokidarával, apróra vágott mogyoróval.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 db tojás (tésztához)
  • 2 csésze cukor (tésztához)
  • 1 csomag vaníliás cukor (tésztához)
  • 1 csésze olaj (tésztához)
  • 1 csésze szénsavas ásványvíz (tésztához)
  • 3 csésze liszt (tésztához)
  • 1 csomag sütőpor (tésztához)
  • 8 dl tej (krémhez)
  • 2 csomag tejszínes pudingpor (krémhez)
  • 1 db tejszínes mogyoró aroma (krémhez)
  • 1⁄2 üveg mogyorókrém
  • 10 dkg margarin (krémhez)
  • 15 dkg porcukor (krémhez)
  • izlés szerint mogyoró
  • izlés szerint csokidara
  • izlés szerint mandula

Instrukciók

2,5 dl csészével mértem az adagokat.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
10
Átlagérték: 10 (2 szavazat)
Értékelés: nincs